IZVJEŠĆE/FOTO: Britanska senzacija Morcheeba prvi strani bend na Ljetu u Valamaru!
11. kolovoza 2019.
Music Box (10875 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Britanska senzacija Morcheeba prvi strani bend na Ljetu u Valamaru!

U sklopu programa Ljeto u Valamaru prvi put je nastupio jedan strani bend. Kad sve zbrojimo i oduzmemo, čini nam se da je to bio pun pogodak!

Kao predgrupa nastupila je mlada kantautorica Irena Žilić, sa svojom prijateljicom Lucijom. Mlada dama prekrasnog glasa po prvi put je nastupila u Dubrovniku, a Morcheebi je već bila pratnja na njihovoj turneji po Velikoj Britaniji. Pred njom je sigurno velika karijera.

Nešto iza 22 sata pozornicu su zauzeli Sky i Ross sa svojim pratećim bendom. Ovo im je već treći nastup u Hrvatskoj ove godine. Kako sami kažu, vole našu publiku koja je jako ljubazna prema njima. Sinoć su naletili na “tvrd orah”, dubrovačku publiku, koja je u samom početku djelovala jako suzdržano pa je, uz veće stanke među pjesmama, sve izgledalo kao da smo na generalnoj probi.

Ali nije Morcheeba stekla svjetsku slavu jer tako lako odustaje. Ne pune bez razloga dvorane diljem svijeta nastupajući više od 20 godina pa stoga svoju publiku poznaju u dušu. Tako se nakon puno interakcije slomio i taj “tvrdi dubrovački orah”, a Skye i Ross su odahnuli kad je publika s njima u glas pjevala hitove poput “Otherwise” i “Rome Wasn’t Built in a Day” i plesala na ritmove Bowiejeve “Let’s Dance”.

Svakako, ovaj koncert je uistinu bio pravo osvježenje na dubrovačkoj sceni i najiskrenije se nadamo da će organizatori i narednih godina nastaviti u istom tonu.

Piše: Danica Butigan

Foto: Vedran Levi