Šumski premijerno u Saxu!
13. kolovoza 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Šumski premijerno u Saxu!

Prošla je godina definitivno označila veliki povratak Šumskog na scenu, a nešto manje od godinu dana od promocije hvaljenog albuma „Ostrvo ledenog kita“ po prvi će put nastupiti u Saxu! 

Šumski su davne 1991. godine osnovali Kornel Šeper i Marin Juraga, a status kultnog zagrebačkog benda donio im je njihov drugačiji i sasvim jedinstven zvuk, nastao pod utjecajem cijelog niza glazbenih stilova, od afra, krauta, new wavea, avant-popa, prog-rocka pa sve do glazbe iz crtanih filmova. Osim u Hrvatskoj, nastupali su u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Mađarskoj, Nizozemskoj, Češkoj, Belgiji, Makedoniji, Bugarskoj, Švicarskoj, Danskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Šumski su objavili pet albuma – „Lov na vile“, „Safari“, „Baba spava“, „Ronioci“, prošlogodišnji – „Ostrvo ledenog kita“, čija je krilatica “Za depresivno vrijeme – veseli depresivni hitovi!”. Novi uzlet benda obilježile su svirke prošlog ljeta po važnijim festivalima u regiji – Exit, INmusic i SuperUho, kao i fantastične recenzije novog albuma u hrvatskim i slovenskim medijima te prisustvo na skoro svim listama albuma godine.

U rokovnike valja pribilježiti četvrtak, 26. rujna. Cijena ulaznice u pretprodaji je 35, na dan će koštati 50 kuna i moći će se kupiti u klubu. Informacije o početku pretprodaje bit će dostupne uskoro.