Koncept “Večer s Cohenom” na obljetnicu njegove smrti dolazi u Kerempuh
18. kolovoza 2019.
Music Box (11091 Članci)
Podijeli

Koncept “Večer s Cohenom” na obljetnicu njegove smrti dolazi u Kerempuh

7. studenoga 2016. svijet je ostao bez jednog od najvećih glazbenika i pjesnika. Točno tri godine kasnije u Satiričnom kazalištu Kerempuh dogodit će se Večer s Cohenom, svojevrsni hommage Maje Posavec i Ivana Kapeca ovom nikad prežaljenom kanadskom „umjetniku ljubavi i smrti“, kako ga često vole zvati.

Ovaj koncept je stekao iznimnu popularnost i izvan Hrvatske pa osim Klovićevih dvora, Rijeke i dva puta Saxa, rasprodani su i koncertu u Sarajevu i Mostaru.

Večer s Cohenom više je interpretacija nego uobičajeni koncert, u velikoj mjeri inspirirana albumom „Famous Blue Raincoat“ Jennifer Warnes koja je 1987. na svoj specifičan način obradila Cohenove pjesme, a 70-ih i 80-ih mu je bila back vokal na koncertima. Maja i Ivan, ovaj put uz pomoć cijelog benda, interpretirat će i sve druge Leonardove bezvremenske hitove, a posebnu notu daju Majini recitali Cohenovih pjesama na hrvatskom. Boljeg mjesta od Kerempuha za ovakvu večer naprosto nema. Osim posebne intimnosti i akustike, on je i mjesto gdje se Maja osjeća kao kod kuće jer tu već godinama nastupa u brojnim kazališnim komadima.

A kakva bi to večer bila bez posebnih gostiju? Ovaj put to će biti Pjevački studio Mozartine koji ove godine slavi 20 godina postojanja. Sastoji se od jedanaest ansambala, te trenutno u sklopu njega djeluje sedam dječjih zborova, djevojački zbor, zbor dječaka, dječji musical zbor i ženski ansambl sastavljen od bivših članica djevojačkog zbora. Studio trenutno okuplja preko 200 djevojčica i djevojaka.. Pjevački studio “Mozartine” postiže iznimne rezultate stvarajući nove nade hrvatske glazbene scene, razvijajući ispravan glazbeni ukus kod mladih pjevača, oduševljavajući publiku širom domovine i inozemstva te pridonoseći povećanju ugleda i kulture grada Zagreba i svoje domovine.

Foto: Karla Matulina