Ovaj tjedan počinje Rab Jazz Festival!
3. rujna 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Ovaj tjedan počinje Rab Jazz Festival!

Ovog četvrtka, 5. rujna počinje Rab Jazz Festiva i traje sve do nedjelje, 08. rujna! Bit će to četvrta godina u kojoj otok Rab, postaje domaćin iznimnom kulturnom događaju u kojem se cijeli otok pretvara u jednu veliku glazbenu pozornicu.

Donosimo razloge zašto ne propustiti ovogodišnje izdanje Rab Jazz Festivala.

1) IZNIMAN GLAZBENI DOŽIVLJAJ I VELIKA GLAZBENA IMENA – BESPLATNO

Od četvrtka do nedjelje rapske pjace, trgovi i uličice postaju glazbena pozornica, koja će ugostiti neke od najzanimljivijih imena domaće i strane jazz scene.
Sam festival, u četvrtak 5. rujna u 20 sati, otvara diva Radojka Šverko i njen kvartet u Parku Dorka, a potom od 21.45h na Trgu Slobode – Pjaceta nastupa Vasil Hadžimanov Band, koji donosi novi pristup fuzije u jazz muzici spajajući balkanski tradicionalni ritam sa zapadnim modernim glazbenim zvukom.

Dan poslije, u Vili Mahač nastupit će Jacopo Zanette, jazz zvijezda u usponu, i njegov John Marshall Quartet, a nakon njega, ispod zvonika Sv. Ivana Evanđeliste nastupa Uroš Perić Kvartet koji donosi najpoznatije pjesme velikana Raya Charlesa.Subota navečer rezervirana je za svjetski priznatog trubača, Duška Gojkovića i njegov kvintet, a nakon njega, na istome mjestu, ispod zvonika Sv. Ivana Evanđelista ‘pozornicu’ preuzima naša poznata glazbenica Tamara Oboravac i Transadriatic Quartet. Rab Jazz Festival u nedjelju, 08. rujna, zatvara Branimir Gazdik, naš eminentni bubnjar, sa svojim kvartetom, a nastupa na Trgu Slobode – Pjaceti, dok će na Trgu Municipium Arba nastupiti Ansambl Jazz Salsa Filosofia, jedini suvremeni autorski salsa bend u regiji.

Kako bi u ponudi Rab Jazz festivala mogli uživati baš svi prisutni, ulaz na sva događanja je besplatan, za što su zaslužni Grada Rab i Pučko otvoreno učilište Rab, u čijoj se organizaciji i pod pokroviteljstvom održava ovaj uistinu poseban festival, uz sponzorstvo Valamar Riviere.

2) RAB KAO OTOK SREĆE

Otok Rab, smješten u Kvarnerskom zaljevu u sjevernom Jadranu, pravi je raj za ljubitelje prirode i autentičnog otočkog ugođaja. Njegovu bezvremenu ljepotu prepoznali su davnih dana i Rimljani nazvavši ga Felix Arba ili „Sretni Rab“, a sa svojih 30 pješčanih plaža svakako spada u jedan od najposebnijih otoka Jadrana.

Grad Rab je u posljednjih desetak godina proglašen dobitnikom nekoliko prestižnih priznanja i nagrada, od kojih se posljednja ističe ‘Turistički događaj godine u 2018. godini’ na Danima hrvatskog turizma za Rabsku fjeru. Sva osvojena priznanja i nagrade dodatno su pozicionirale Rab kao idealnu destinaciju za odmor i kulturni turizam.

3) POSLJEDNJI VIKEND PRIJE POČETKA ŠKOLSKE GODINE

Ovaj vikend posljednji je vikend prije početka školske godine i možda posljednji koji još nije opterećen zadaćama i školskim obavezama, kako za djecu, tako i za roditelje. Budući da se otok Rab nalazi na dobroj lokaciji i dobro je povezan s kopnom, svega par sati puta dijeli ga od svih velikih gradova u Hrvatskoj. To, uz gore naveden program te prirodne ljepote, čini Rab idealnom destinacijom na kojem se mogu ‘napuniti baterije’ u svega par dana. Rab Jazz Festival je osigurao da zabave i dobre atmosfere neće faliti.

U slučaju nepogodnog vremena organizator je osigurao alternativne lokacije.

Foto: Goran Matijašec