Uoči izlaska albuma PEZNT predstavili još jednu house poslasticu “Japanese Disco”
10. rujna 2019.
Music Box (10876 Članci)
Podijeli

Uoči izlaska albuma PEZNT predstavili još jednu house poslasticu “Japanese Disco”

Pjesma je nastala u suradnji s cijenjenim producentom i DJ-om Jamesom Curdom, house-ikonom iz Chicaga.

Za kraj ljetnih mjeseci i nakon niza izvrsnih gigova, koji su uključivali nastupe na Defected Croatia te neposredno prije Fatboy Slima u Šibeniku, PEZNT duo predstavlja novu house-poslasticu! Riječ je o pjesmi “Japanese Disco“, plesnom dragulju spremnom da osvoji klubove i podije regije i svijeta, a kojim Blacksoul i Mark de Line nastavljaju predstavljati svoj iščekivani debitantski studijski album.

Sa singlom “Japanese Disco” PEZNT su ostvarili još jednu izvrsnu suradnju na svjetskoj razini – pjesma je nastala kao kolaboracija s Chicago ikonom Jamesom Curdom, koji osim niza house-klasika, produkcijski potpisuje i glazbu za popularne TV serije “Grey’s Anatomy”, “C.S.I Miami”, “Point Pleasant” te filmove “What Happens In Vegas” i “The Incredibles”. Uz njega, u kreiranju pjesme je sudjelovao još jedan glazbenik iz Chicaga – Nah Man, koji je zaslužan za vokalnu dionicu.

“Kao dugogodišnji fanovi Jamesa Curda i njegovog Greens Keepers projekta iz Chicaga bila nam je velika čast odraditi ovu kolaboraciju zajedno s talentiranim vokalistom Nah Manom, koji isto dolazi iz Chicaga. Poprilično neobičan i futurističan song, ali vrlo efektivan na plesnim podijima gdje god bi ga pustili. Reakcije koje smo dobili svaki puta su bile izvrsne i vjerujemo u potencijal istog” otkrivaju PEZNT.

Kako je već istaknuto, pjesma “Japanese Disco” nastavlja najavljivati njihov iščekivani album prvijenac, koji će nositi naziv “Paid in Full” i službeno biti objavljen 1. studenog ove godine. Kao najavni singl s albuma već ranije je predstavljena pjesma “Doin’ My Thing”, koja je naišla na izvrsne reakcije publike, zauzela vrhove ključnih top-lista elektroničke glazbe, a u svom eteru ju je zavrtio i svjetski poznati Beats1 Radio Apple Musica!

U narednim tjednima, pred PEZNT-om je i nekolicina nastupa na ključnim eventima i clubbing serijalima zagrebačke elektroničke scene, što uključuje Tech Room (13. rujna, Boogaloo) i Zagreb Soul Sessions (28. rujna, MSU). Također, u listopadu će nastupiti i pred nizozemskom publikom, u sklopu cijenjenog Amsterdam Dance Eventa, najrelevantnije svjetske konferencije o elektroničkoj glazbi i dance kulturi.

Podsjećamo, ovaj cijenjeni hrvatski duo slovi za ponajbolji regionalni “izvozni house proizvod”, a čine ga Blacksoul i Mark de Line, dvojica iskusnih producenata s dugogodišnjim samostalnim karijerama, pravog imena Tom Pasanec i Dejan Marković. PEZNT priču su započeli 2015. godine na inicijativu Blacksoula, a već 2016. predstavili su se izdanjem na kompilaciji poznate Toolroom etikete Marka Knighta. Od tada su autorski materijal i remixeve objavili za priznate svjetske diskografske kuće, kao što su Dirtybird, Strictly Rhythm, Defected Records, Glasgow Underground, Atlantic Records / Big Beat, Universal Music…

Foto: Promo