Meri Cetinić najavila koncert za 40 godina karijere u Lisinskom!
16. rujna 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Meri Cetinić najavila koncert za 40 godina karijere u Lisinskom!

Hrvatska glazbena diva Meri Cetinić prvi put se predstavila javnosti 1968. godine kada je pobijedila na natjecanju mladih pjevača “Raspjevano proljeće” u Splitu s pjesmom “Warm and tender love“ Percieja Sledgea.

Nakon toga gradi karijeru čijih četrdeset godina obilježava velikim slavljeničkim koncertom u koncertnoj dvorani Lisinski 17. listopada. Proslava je to i 40 godina od albuma prvijenca ‘Meri’, ali i četrdeset godina od velikog hita ‘Čet’ri stađuna’. Ujedno joj je to i prvi nastup u Zagrebu nakon 15 godina.

U svojoj bogatoj karijeri Meri Cetinić se može pohvaliti s 23 albuma i 18 singlova. Kao skladatelj ili izvođač surađivala je i stvarala s jako puno velikana domaće, ali i inozemne glazbene scene. Poznate su i njezine mnogobrojne suradnje s klapama u kojima daje svoj specifičan otisak kada spaja soul, dalmatinsku tradicionalnu melodiju, jazz i pop. Glazbenica je čest gost na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku s vlastitim skladbama: “Rijeka bez povratka”, “Griža”, “Kruh i sol”, “U samoći prolazi mi vrime” za koje su joj dodijeljena i brojna priznanja.

Osim uspješne karijere na domaćem tlu, Meri je čitavu svoju karijeru održavala brojne solističke koncerte i turneje po Kanadi, SAD-u i Australiji. Ove godine je dobila i veliko priznanje za svoj dugogodišnji rad – Nagradu za životno djelo Dubrovačko-neretvanske županije. Jedan od najvećih hitova naše glazbene povijesti je “Čet’ri stađuna” koji je objavio Jugoton 1979. godine.

Ulaznice su u prodaji u sustavu ulaznice.hr i na blagajnama Lisinskog!

Foto: arhiva Croatia Records/Jugotona