Emotivnom izvedbom tradicionalne makedonske pjesme Zele najavljuje novi solo album
29. travnja 2021.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Emotivnom izvedbom tradicionalne makedonske pjesme Zele najavljuje novi solo album

Tradicionalna makedonska melodija “Makedonsko devojče” prva je na popisu onih koje će se naći na novom solo albumu osnivača Divljih jagoda, legendarnog gitarista Zeleta Lipovače.

U svom prepoznatljivom stilu, a ujedno emotivno i iskreno, odnosno onako kako treba pristupiti obradi tradicionalnih melodija, Zele je još jednom izvrsno spojio orijentalni zvuk makedonskog podneblja i zvuk gitare. Radni naziv novog albuma je “You Are the Wind and I’m the Flame” i bit će objavljen ove jeseni. Nasljednik je to albuma “Internal Waves of Love” objavljenog 2016. godine, odnosno njegov treći solo album.

Jedinstvena izvedba pjesme “Makedonsko devojče” nije mogla proći bez makedonskih sinova, poznate glazbene braće Gare i Dirana Tavitjana za bubnjevima i klavijaturama, a tu je i Aleksandar Jovevski na kavalu. Za pjesmu je predstavljen i visual art video u produkciji CroRec Digitala, dok će službeni videospot uskoro ugledati svjetlo dana, a snimat će se u Skoplju.
Pjesma je snimana u Paramecium Studiju u Skoplju i Šišmiš Studiju u Velikoj Gorici, miks i mastering radio je Švigi, a producent je Zele.

Foto: Igor CC Kelčec