Parni valjak prije američke turneje osvojio Šibenčane!
16. rujna 2019.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

Parni valjak prije američke turneje osvojio Šibenčane!

Bend koji postoji više od 44 godine uvijek je bio skroman i u svim svojim uspjesima nikada nije htio da se uz njegovo ime vežu veliki epiteti, ali kako drugačije nego epitetima objasniti ono što se prošli vikend dogodilo na tvrđavi sv. Mihovila.

Parni valjak u sklopu svoje turneje Runda44, kojom obilježava upravo toliko godina zajedničke svirke, koncert u Šibeniku rasprodao je odavno, a publika ga je jedva dočekala. Koncert koji je trajao skoro tri sata započeli su pjesmom Ljubavna, a završili sa Sve još miriše na nju. I zaista tu večer sve je mirisalo na ljubav koju je publika pružila svom najdražem bendu, ljubav se osjetila u svakoj pjesmi koju su pjevali zajedno s Akijem i to od početka do kraja koncerta.

Iako su posljednjom turnejom podigli jako visoko ljestvicu i u produkciji i u svirci i tada kada su ih mediji svrstali uz bok najkvalitetnijih koncerata njihovih svjetskih kolega, Parni valjak je na ovoj turneji ponudio opet nešto novo i još bolje.

Koncert na tvrđavi sv. Mihovila je osim njihovih hitova publici ponudio i veliku produkciju primjerenu ambijentu tvrđave. Tijekom koncerta na pozornici su im se pridružili kolege glazbenici iz Greenhouse brassa, Davor Rodik na pedal steel girari, ali i Matej Milošev na čelu, inače sin nekadašnjeg gitariste benda Rastka Miloševa, koji nažalost više nije s nama.

Parni valjak turneju Runda 44 pripremao je mjesecima jer poznat je po tome kako vodi brigu o svim detaljima i kako ništa ne prepušta slučaju. Osim intenzivnih svakodnevnih proba, grupa se može pohvaliti kontinuiranim koncertima kako u Hrvatskoj tako i ostatku Europe.

Odavno su proširili granice svojim pjesmama, a prije nego s Rundom 44 dođu 11.10. u Rijeku (dvorana Mladost), 2.11. u Split (Spaladium), odlaze na američku turneju.

Foto: Saša Huzjak