FOTOGALERIJA: “Natrag u budućnost” potvrdio raznolikost, svježinu i aktualnost jazz izričaja na svim razinama
30. srpnja 2020.
Music Box (11078 Članci)
Podijeli

FOTOGALERIJA: “Natrag u budućnost” potvrdio raznolikost, svježinu i aktualnost jazz izričaja na svim razinama

Protekle nedjelje, na novoj kulturnoj lokaciji, ispred zgrade Expotrdrva u Rijeci uspješno je održan cjelovečernji open air koncert “Natrag u budućnost – Od klasične do moderne jazz avanture”.

Selekcijom jedinstvenih glazbenika, koji su nastupili u sklopu koncerta, bogatstvo jazz izričaja, od njegove klasične izvedbe do onih novijih varijacija, u kojima se jazz kombinira s različitim suvremenim žanrovima (elektronska glazba, psihodelija, post rock, i sl.) samo je potvrdio njegovu raznolikost, svježinu te aktualnost.

Publika je tako mogla uživati u nastupima: “domaćeg dečka” Brune Mičetića koji je sa svojim Quintetom još jednom potvrdio hvaljeni album “Out of the Shadow”. Nakon Brune pozornica je pripala Vesni Pisarović koja nas je podsjetila na bezvremenske skladbe u svojoj interpretaciji s svojm Našim velikim i malim orkestrom. Mimika Orchestar sa svojih 17 članova u startu je djelovala impresivno, a svojim nastupom samo su potvrdili jedinstveni status, ne samo u Hrvatskoj, nego i šire. Zagrebački Kozmodrum nastavio je gdje je Mimika stala, u plesnom ritmu, dok su završni krešendo večeri potpisali Jan Kinčl i Regis Kattie energičnim setom.

Skoro četiri puna sata živih nastupa brzo su preletjela u mirnoj, suncem, ali i mjesecom okupanoj nedjelji koja je privukla publiku iz Rijeke i okolice. Ples, pljesak, osmjesi te pozivi na bis, naravno sve u skladu s epidemiološkim preporukama zajednički je opis reakcije publike koja je nagradila svakog izvođača.

Natrag u budućnost – Od klasične do moderne jazz avanture” dio je službenog kulturnog i umjetničkog programa projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.