Legendardni glazbenik Srđan Sacher objavio album i najavio koncert u Boogaloou
22. rujna 2019.
Music Box (10873 Članci)
Podijeli

Legendardni glazbenik Srđan Sacher objavio album i najavio koncert u Boogaloou

Povratak na scenu ”totalno drukčijeg od drugih”, Srđana Sachera i njegovog novog benda ‘SACHER’, najavljenog singlom i video spotom ‘Mene nisi nikad volila’, nastavlja se objavom drugog po redu singla – pjesme ‘Vrijeme stalo’.

I dok je prvi singl “Zaherovski kompleksna pjesma, naizgled melankoličnog naslova ali koja puca od energije”, novi nas singl podsjeća da u svakoj Sacherovoj pjesmi ima više muzike nego inače u cijelim albumima. Pričati o pjesmama iz srca i iz duše totalno je profanirano, ali ne znamo otkud je te pjesme isčupao. Sacher sam kaže da ih je vuduom dozvao odonda, i možda mu trebamo povjerovati.

Oba singla uvod su u novo Sacherovo dugosvirajuće remek djelo – album intrigantnog naslova – ‘BISER, AMBRA, JANTAR’, koji je od danas je dostupan u fizičkom i digitalnom obliku. Dok slušamo pjesme s albuma, kao da smo se ukrcali u vlak koji nas vozi u neko drugo vrijeme kad je život bio pun života, u vrijeme koje možda nikad nije postojalo, ali moglo je i još uvijek stigne.

Glazbu i tekstove na albumu potpisuje Srđan Sacher, a u aranžmanima mu se pridružuje i ostatak benda “SACHER” kojeg, uz Sachera na basu, klaviru i Kymi, čine Filip Riđički (vokal, udaraljke), Ivan Beuc (6- i 12-žična gitara, bariton gitara, električni sitar), Miljan Bakić (akustična i električna gitara, prateći vokal) i Dragan Brkljačić Faca (bubnjevi, udaraljke).

Za konačni zvuk albuma, prema Sacherovim riječima, najzaslužniji je producent Zvonimir Dusper-Dus, koji je, kroz njihovu višemjesečnu suradnju na albumu, postao članom benda. Dus je svoj doprinos albumu dao i kao glazbenik svirajući klavijature – klavir, Wurlitzer, melodiku i vrlo rijedak instrument – Hohnerov Pianet. 

Koncertna premijera albuma najavljena je za četvrtak, 7.11. u zagrebačkom klubu Boogaloo, gdje nas, uz nove pjesme očekuje Sacherov glazbeni presjek od vremena Haustora i Vještica. U ovoj glazbenoj retrospektivi i novitetima s albuma ‘Biser, ambra, jantar’, za svirku uživo Sacher nam, i nakon 40 godina glazbene karijere priprema svoj prepoznatljiv Sacher-POP –“Slojevit, smrtonosno ozbiljan, a vedar, kao kad iziđe sunce nakon kiše, dok je još sve natopljeno.”

Ulaznice za koncert po cijeni od 60 kn u prodaji su od petka, 20.9. u sustavu Eventim i svim prodajnim mjestima Eventima.

Foto: Borislav Pesić Blagoja