Oluja će protutnjati Močvarom i Pogonom Jedinstvo – vrijeme je za novi Oluja Fest!
22. rujna 2019.
Music Box (10000 Članci)
Podijeli

Oluja će protutnjati Močvarom i Pogonom Jedinstvo – vrijeme je za novi Oluja Fest!

Nevrijeme se ponovno vraća na nasip – nešto ranije, ali snažnije i mračnije nego ikad prije!

Kultni Oluja Fest 4. i 5.10. 2019. zaposjeda Močvaru i Pogon Jedinstvo. Festival svake godine ubaci nešto novo u svoj sadržaj pa je tako ovoga puta organizirana i izložba u Jedinstvu gdje ćete imati priliku vidjeti niz umjetnika i njihovih radova. Oaza okultnih vizija svjetova, tame i psihodelije direktno iz glava mračnih umjetnika.

Prvi dan festivala (4.10., petak, 20:00) u Močvari će nastupiti jedan od najvećih i najutjecajnijih poljskih black metal bendova Furia, a uz njih dolaze slovenske black metal snage Srd, domaći prvaci sporosti Left To Starve i poljski blekeri Licho. Istovremeno će u Močvari biti i izložba pod imenom “Nevrijeme kroz vrijeme” koja materijalima s prijašnjih izdanja Oluja Festa retrospektivno prikazuje povijest festivala i kako je došao do današnje točke.

Drugi dan festivala (5.10., subota) koji se otvara nešto ranije (18:00) okupira i Močvaru i Pogon Jedinstvo. Umjetnici koji će obogatiti ovogodišnje izdanje svojim rukotvorinama i radovima neće vas ostaviti ravnodušnima, pa tako očekujte Jedinstvo u mraku koje pripremaju: Jelena Lazić, Beton Art Lumas (Marko Makaj), Nino Makaj, Lgnj Gprahics, Arts of the Unspeakable (Saša Brnić), Josip Bolonić (subsite.hr), Vatra i Sumpor, Smudge CSP x Zapana Blacio, Marko Štrok te performans mračnih sila Tricycle Traume.

Što se koncertnog djela tiče, srpski technical old school death/thrash manijaci Scaffold predvode line up u Močvari, a bok uz bok s njima će biti miljenici zagrebačke  publike Muka te Zvijer, bend rođen iz snaga vjećnoh Unholy Inquisitiona. U Jedinstvu će isto tako biti i manji stage na kojem će buku širiti The Karmakumulator i hipnotički slovenci Chains!

Uz izložbu, performans i koncerte možete kupiti raznovrsnog mercha i umjetnina, te i sami odabrati jedan od pripremljenih dizajna Oluja Festa za otisnut na majicu preko sitotiska kojega će na mjestu raditi Zapana Blacio. Majice možete donijeti sami ili ih kupiti na štandu.

Festivalska karta je 100 kuna, a dnevna 60 kuna te ćete ih moći kupiti samo na ulazu u klub na dan festivala.

Vrijeme je za nevrijeme u svom najširem rasponu i snazi! Pripremite se na silovitu grmljavinu ekstremnih glazbenih pravaca, tmine audiovizualne umjetnosti i neobičnih performansa okruženih maglom savskog nasipa.