Hojsak & Novosel objavili spot za novi singl “Divji cvit” feat. Vlatko Stefanovski!
28. rujna 2019.
Nikola Knežević (2796 Članci)
Podijeli

Hojsak & Novosel objavili spot za novi singl “Divji cvit” feat. Vlatko Stefanovski!

Hojsak & Novosel, odnosno Tihomir Hojsak na kontrabasu i Filip Novosel na tamburi, predstavili su novi singl s uspješnog albuma “Perle”.

Na albumu “Perle” obradili su pjesme Gibonnija, jednog od najvećih glazbenika i tekstopisaca od 80-ih godina naovamo. A za novi singl izabrali su pjesmu “Divji cvit” s vjerojatno najboljeg Gibonnijevog albuma “Judi, zviri i beštimje” iz 1999. godine, a koji je dobio čak četiri Porina. Nova obrada Hojsaka & Novosela ugostila je Vlatka Stefanovskog, najvećeg gitarista naših prostora koji je ovdje iz više razloga. Osim što je veliki prijatelj Tihomiru i Filipu i što razmjenjuju gostovanja na koncertima, Vlatko je originalno svirao gitare na albumu “Judi, zviri i beštimje”, kao i na pjesmi “Divji cvit”.

Ova jedinstvena obrada dobila je i videospot kojeg je radio Osječanin Josip Grizbaher.

Netom prije snimanja spota dvojac je objavio kako će po prvi puta nastupiti u Bugarskoj na poziv velikog bugarskog kavalista Theodossija Spassova. 10.10. su u Gabrovu, dan kasnije u Plovdivu, a 13.10. u Burgasu. Tamo će im se pridružiti i gosti, među kojima su i Theodossi i Vlatko.

Foto: Mare Milin