Marko Louis u novom singlu “Ćutaću” ukomponirao world music, funk, jazz i Balkan
22. svibnja 2021.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

Marko Louis u novom singlu “Ćutaću” ukomponirao world music, funk, jazz i Balkan

“Ćutaću“, naziv je novog singla i video spota Marka Louisa. Pjesma se nalazi na Markovom aktualnom albumu “Sloboda”, a koji je izašao krajem prošle godine za izdavačku kuću Lampshade Media.

Kombinirajem elemenata worl music glazbe, funka, jazza, upakiranih u glazbeni okvir balkanskog duha i zaraznog ritma, pjesma “Ćutaću” mogla bi postati svojevrstan hit regije.

“Ćutaću” je od objavljivanja albuma dominirala kod publike i osvojila za kratko vrijeme uši i srca Markovih obožavatelja i glazbene publike. Aranžmanom pjesmi predodređena folk sudbina dobila je neočekivanu dimenziju, zahvaljujući Markovom pristupu kombiniranju tradicionalnog i suvremenog zvuka.

Skladatelj i tekstopisac Slavko Milovanović, koji inače komponira pretežno pop gbu,laz napisao je emotivnu, čak bi se moglo reći kafansku pjesmu. Marko je svojim aranžmanom, specifičnog ritma i duha, odveo pjesmu u svojstveni stil i žanr.

“Slavko je otpjevao pjesmu na svojem IG profilu. Zvučala je kafanski, ali je imala neku notu ljepote i činilo mi se da bi u svakom žanru dobro zučala. Stupio sam s njim u kontakt i rekao da mi se pjesma sviđa i da bih je rado snimio u svojem stilu. Slavko je prihvatio izazov, a odmah zatim počelo je i snimanje”, rekao je Marko Louis.

Režiju i produkciju videospota potpisuje dugogodišnji Markov suradnik Dragan Jereminov. Marko i on odlučili su da je ova pjesma zaslužila filmsku realizaciju videospota. Okupljena je vrhunska glumačka ekipa Milena Radulović, Uroš Jakovljević i Branislav Jerković.

“Milena i ja se znamo od njenog rođenja. Naše obitelji su veoma bliske, gotovo smo kao familija. Uroša znam s fakulteta gdje sam mu bio realizator zvuka na završnom studentskom projektu, a Banetu Jerkoviću i njegovoj supruzi sam pjevao na svadbi koja je bila nezaboravna. Milena i ja dugo planiramo da sarađujemo na nekom projektu. Drago mi je što se to dogodilo s pjesmom ‘Ćutaću’. Ovo je svakako tek početak jedne naše kreativne suradnje”, ističe.