James Hetfield završio na odvikavanju od alkohola – Metallica otkazala turneju!
28. rujna 2019.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

James Hetfield završio na odvikavanju od alkohola – Metallica otkazala turneju!

Metallica je trebala zajedno sa Slipknotom nastupiti na velikoj turneji po Australiji i Novom Zelandu, no kako je objavljeno na društvenim mrežama turneja je otkazana zbog liječenja Jamesa Hetfielda od alkoholizma.

“Žao nam je što moramo obavijestiti naše obožavatelje i prijatelje da ćemo morati odgoditi nadolazeću turneju po Australiji i Novom Zelandu. Kao što većina vas vjerojatno zna, naš brat James boris se s ovisnosti zadnjih godina. Sada je, nažalost, morao ponovno ući u program čiječenja kako bi se mogao ponovno oporaviti. Namjeravamo ponovno što prije doći u vaš dio svijeta kada to zdravlje i raspored dozvole. Javit ćemo čim budemo mogli. Još jednom, neizmjerno nam je žao što smo iznevjerili mnoge od vas, pogotovo naše velike obožavatelje koji su pustovali iz velikih udaljenosti kako bi uživali u našim koncertima. Zahvaljujemo na razumijevanju i potpori za Jamesa, kao i uvijek, te što ste dio naše Metallica obitelji”, objavila je Metallica na svojoj Facebook stranici i obećala povrat novca svim onim obožavateljima koji su kupili ulaznice. Datumi u 2020. godini, od humanitarnog koncerta u San Franciscu u ožujku pa nadalje, ostaju u planu.

Javili su se i dečki iz Slipknota, također putem Facebooka:

“Tek smo nedavno čuli vijest da će turneja biti odgođena i radimo na tome da utvrdimo sljedeće korake što je prije moguće. Javit ćemo svima čim to bude bilo moguće. Naravno, u mislima smo s Jamesom i Metallicom. Želimo im samo najbolje. Nadamo se da ćemo se vidjeti vrlo brzo.”

Ovo nije prvi put da Hetfield ima problema s alkoholom i odvikavanjem, a neki od detalja otkriveni su u dokumentarnom filmu iz 2004. godine “Some Kind of Monster”. Tada je James otišao na rehabilitaciju, a 2017. godine rekao je u jednom intervjuu da je već 15 godina trijezan. Sada je ponovno ušao u reprogram odvikavanja, a s obzirom na to da nisu svi koncerti otkazani, daje se naslutiti da će Metallica već početkom sljedeće godine ponovno stupiti na velike svjetske pozornice.

Foto: Screenshot