Apocalyptica u Zagrebu ipak bez Sabatona – poznate cijene ulaznica!
29. rujna 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Apocalyptica u Zagrebu ipak bez Sabatona – poznate cijene ulaznica!

Velika finska četvorka Apocalyptica vraća se u Tvornicu kulture 20. siječnja. Glazbeni istraživači i inovatori, kultni kvartet violončela posljednji posjet Zagrebu odradili su u travnju 2017. u sklopu toura povodom 20 godina njihovog prekretničkog albuma «Plays Metallica By Four Cellos».

Upravo je na toj seriji koncerata grupa ponašla uporište za nove skladbe, sve instrumentalne u kojima su se vratili na početak kako bi još pomnije istražili svoju duboku vezu sa svojim moćnim instrumentima. „Album smo kreirali kao punokrvno umjetničko djelo, ne razmišljajući o singlovima, „trajanju singlova“ ili nečem sličnom“ – priča osnivač grupe Eicca Toppinen – „izazovno je dobiti sve prave detalje i boje i još uvijek imati energiju pravog metal benda“. Album naziva „Cell-O“ još uvijek nema službeni datum izlaska, a Zagreb će biti jedan od prvih gradova u kojima će se uopće čuti nova glazba.

Naime, Apocalyptica kreće na cestu 17. siječnja i to kao specijalni gosti na turneji grupe Sabaton, s koje će skrenuti prema Tvornici kulture na prvi samostalan koncert. Bit će to jedna od uistinu rijetkih prilika da ih se igdje u Europi vidi na solo nastupu.

Apocalyptica je na sceni eksplodirala u svibnju 1996. s kultnim prvijencem “Plays Metallica By Four Cellos”, prodanim u milijunskim nakladama, izdanjem koje je utrlo put mnogim kasnijim crossover izdanjima, posebno onima koja su kombinirala žestoku glazbu s klasikom. Do danas su objavili osam studijskih albuma, od kojih onog posljednjeg, „Shadowmaker“ 2015. godine. Virtuozi na violončelima Hrvatsku su posjećivali više puta i to pulsku Arenu te više koncertnih prostora u Zagrebu.

Early bird ulaznice u prodaji su od ponedjeljka 30.09. u 13:00h po cijeni od 150 kn. Ta cijena završava 20.10., a od 21.10. iznosi 170 kn. Ostane li ih na dan koncerta, cijena će biti 200 kn.

Foto: Promo