Pioniri stoner rocka Nebula po prvi puta u Hrvatskoj!
2. listopada 2019.
Music Box (8105 Članci)
Podijeli

Pioniri stoner rocka Nebula po prvi puta u Hrvatskoj!

U utorak 8. listopada po prvi puta u Hrvatsku stiže Nebula – jedan od najuzbudljivijih modernih rock bendova koji kombinira rifove Black Sabbatha s virtuoznim solažama u stilu Jimija Hendrixa, a sve to prate tekstovi inspirirani kozmonautočkim avanturama.

Fu Mancu su 1997. godine napustili gitarist Eddie Glass i bubnjar Ruben Romano te im se pridružio basist Mark Abshire i rodila se Nebula. 1998. godine objavljuju svoj prvi EP ‘Let it Burn’. Centralni dio albuma zauzela je pjesma ‘Raga in the Bloodshot Piramid’ gdje glavnu riječi vodi indijski sitar. Uslijedio je EP ‘Sun Creatures’, a nakon njega i prvi album ‘To the Center’ i to za diva diskografa SUB POP. Album je producirao Jack Endino koji je radio s Nirvanom i Soundgardenom. Pjesma ‘Freedom’ je pravi primjer putovanja rock zvuka u taj retro štih 70-ih kroz sedam minuta. Je li grijeh reći da taj vjerojatni jam podsjeća bar malo simbolički na Richiea Havensa u Bethelu.

Idući album je bio ‘Charged’ 2001. koji je zapravo ‘najhvaljeniji’ album i ujedno zadnji za Sub Pop. 2003. izašao je ‘Atomic Ritual’ pa nakon tri godine pauze odličan ‘Apollo’ i još tri godine kasnije, 2009. ‘Heavvy Psych’. Prošlo je 10 godina do ovog lipnja kad su izbacili ‘Holy Shit’. Organskiji od svih dosadašnjih i ujedno dosta epičnog naziva.

Nebula u Vintage dolaze 8. listopada, a ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 60 kuna (na dan koncerta 80 kuna).