Svemir objavili cijeli materijal s privatnog kućnog koncerta!
6. listopada 2019.
Music Box (10255 Članci)
Podijeli

Svemir objavili cijeli materijal s privatnog kućnog koncerta!

Svemirov najnoviji album, “Strah od dubine”, izašao je proljetos i pokupio odlične kritike, no fanovi ovog zagrebačkog benda sjetit će se da je i prije izlaska studijske verzije najavljivao da postoji i alternativna, akustična verzija, snimljena (i audio i video) uživo u kući u kojoj je Matko, njihov bubnjar, tada živio.

Radilo se, ustvari, o privatnom kućnom koncertu kojeg je bend održao 16.9.2018. za grupicu prijatelja i fanova. Dvije su snimke s tog koncerta objavljene još prije izlaska albuma, no ostatak je materijala čekao u njihovoj arhivi sve do sada. Napokon, punu godinu nakon održavanja tog koncerta, video je konačno objavljen u cijelosti.

Snimka predstavlja bend u izvrsnom raspoloženju, u toploj i intimnoj atmosferi vlastitog prostora te u neposrednom kontaktu s publikom, koju uglavnom čine prijatelji i poznanici. Pjesme u akustičnim aranžmanima zadržavaju prepoznatljivu Svemirovu emociju, dodatno pojačanu specifičnim okolnostima u kojima su snimljene, no ujedno i uronjene u opuštenost i lakoću neformalnog druženja jednog kasnoljetnog zagrebačkog popodneva i večeri.

Svirka je podijeljena u dva dijela u trajanju od dvadesetak minuta – „klavirski“, koji je snimljen u dnevnoj sobi, te „gitarski“, koji je snimljen u vrtu kuće.  Sve je zabilježeno točno onako kako se i odvilo, bez ponavljanja pjesama ili popravljanja izvedbi, sa željom da se zabilježi ono što bend često doživljava ali publika rijetko vidi – trenutke stvaranja glazbe u ambijentu vlastitog doma, bez razglasa, bez pozornice, bez studijske distance.

Tonski je snimao i miksao Dimitrij Petrović, dok su za kamerama bili Doringo i Marina Uzelac, koja je materijal ujedno i montirala.