Zucchero novom pjesmom “Freedom” najavljuje album!
6. listopada 2019.
Music Box (7039 Članci)
Podijeli

Zucchero novom pjesmom “Freedom” najavljuje album!

Popularni glazbenik Zucchero “Sugar” Fornaciari prethodnog nas je tjedna razveselio najavom iščekivanog studijskog albuma naziva “D.O.C”, koji će biti objavljen 8. studenog ove godine i koji ćemo u Zagrebu imati priliku uživo slušati 29. listopada 2020. godine. 

Pjesma “Freedom” naći će se na Zuccherovom 14. studijskom izdanju “D.O.C.”, koje će uslijediti nakon albuma “Black Cat”, objavljenog 2016. godine. Talijanski je glazbenik objavu novog singla prije nekoliko dana najavio na društvenim mrežama te je obožavateljima u kratkom videu otkrio isječak pjesme. Osim “Freedom”, u kojoj Zucchero pjeva na talijanskom, predstavljena je i “My Freedom” u potpunosti otpjevana na engleskom jeziku.

Kroz dugogodišnju karijeru Zucchero je postigao niz zamjećenih uspjeha koji su ga učinili jednim od  najpopularnijih talijanskih glazbenika; njegovi albumi prodani su u više od 60 milijuna primjeraka diljem svijeta; jedan je od rijetkih talijanskih glazbenika nominiranih za prestižnu nagradu Grammy; bio je među prvim zapadno-europskim glazbenim imenima koji su nastupili u Kremlju nakon pada berlinskog zida, dok se njegov koncert u Havani 2012. godine pred 80.000 posjetitelja smatra najposjećenijim nastupom stranog glazbenika na Kubi, za vrijeme embarga.

Zucchero u lipnju 2020. godine kreće na veliku europsku turneju, u sklopu koje će 29. listopada nastupati i u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Ulaznice za koncert u Lisinskom kreću u prodaju 9. listopada 2019. godine, a bit će dostupne po cijeni od 210, 280, 350, 420 i 490 kuna.

“D.O.C” – popis pjesama:
Spirito nel buio
Soul Mama
Cose che già sai feat. Frida Sundemo
Testa o croce
Freedom
Vittime del Cool
La canzone che se ne va
Badaboom (Bel Paese)
Tempo al tempo
Nella tempesta
My Freedom
Someday (bonus track)
Don’t let it be gone feat. Frida Sundemo (bonus track)