Norah Jones u svojoj novoj pjesmi “I’ll Be Gone” udružila snage s legendarnom Mavis Staples
10. listopada 2019.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Norah Jones u svojoj novoj pjesmi “I’ll Be Gone” udružila snage s legendarnom Mavis Staples

Grammyem nagrađena kantautorica Norah Jones opet je dokazala zašto ju već godinama smatramo jednim od najvećih izvođačkih imena moderne jazz i soul glazbe. U svojoj novoj pjesmi „I’ll Be Gone“ udružila je snage s legendarnom Mavis Staples, američkom gospel i blues pjevačicom, glumicom te aktivistkinjom.

„I’ll Be Gone“ dirljiva je i harmonična kreacija cijenjenih i karizmatičnih glazbenica čija snaga leži u njihovoj bezrezervnoj iskrenosti. „Mavis je puna ljubavi i pozitivne energije. Surađivati s njom je uvijek čast, veliko priznanje i ostvarenje sna.“, komentirala je Norah. Ovo nije prva suradnja koju su Jones i Staples ostvarile – njihovi su se glazbeni i životni putevi isprepleli u nekoliko navrata. Osim što je Norah nastupala na proslavi Mavisinog 80. rođendana, glazbenice su dijelile pozornicu svjetski poznatog Red Rocks Amfiteatra te će obje nastupati na dobrotvornom koncertu Davida Lyncha, nazvanog Silence The Violence.

Norah Jones postala je jedna od najhvaljenijih glazbenica ovog stoljeća nakon što je 2002. godine predstavila debitantski album „Come Away With Me“, koji je do danas prodan u više od 25 milijuna primjeraka. Objavila je niz hvaljenih studijskih izdanja, te je do danas prodala više od 50 milijuna albuma i osvojila niz nagrada, među kojima i 9 nagrada Grammy.

Mavis Staples američka je gospel pjevačica, a osim glazbom istaknula se i na području glume te aktivizma. Kao samostalna glazbenica osvojila je dvije nagrade Grammy, dok je zajedno s njenim sastavom The Staples Singers osvojila Grammyja za žitovno djelo. Mavis je od 1999. godine članica Kuće slavnih rock and rolla, a 2017. je godine uvrštena u Kuću slavnih bluesa.

Foto: Clay Patrick McBride