Finska metal večer u Vintage Industrial Baru predvođenda Finntrollom
12. travnja 2024.
Music Box (11028 Članci)
Podijeli

Finska metal večer u Vintage Industrial Baru predvođenda Finntrollom

Horda trolova vraća se u Zagreb nakon 11 godina predvođena finskim folk metalcima Finntroll, koji kombiniraju elemente black i death metala s finskom narodnom glazbom humppa, zbog čega svoju glazbu nazivaju “humppa metal”. Uz njih Zagreb napadaju i sunarodnjaci im Suotana te estonski hevijaneri Metsatöll.

Finntroll isporučuje glazbu od kraja 90-ih godina, a ime su uzeli iz finske legende po kojoj su švedski svećenici u posjeti Finskoj susreli neobično divljeg čovjekolikog stvora koji je ubio većinu njihove družbe. Oni koji su preživjeli, pričali su o Finn – Trollu!

Metsatöll je estonski heavy metal bend osnova 1999. Kao i veliki broj bendova sa sjevera, glazba im je protkana elementima folka s naglaskom na borba za nezavisnost u 13. i 14. stoljeću.

Suotana je finski melodični death metal bend s utjecajima black i power metala. Bend je osnovan 2005., a ove godine su izbacili treći studijski album.

Finska metal večer na rasporedu je u nedjelju, 14. travnja s početkom u 19 sati i 30 minuta. Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 23 eura, na dan koncerta su 26 eura. Možete ih kupiti u Dirty Old Shopu ili online.