FOTO: U pol’ 9 kod Sabe u Tvornici kulture održali koncert karijere!
18. listopada 2019.
Music Box (10738 Članci)
Podijeli

FOTO: U pol’ 9 kod Sabe u Tvornici kulture održali koncert karijere!

Nakon  trijumfalnog koncerta u ljubljanskom Kinu Šiška, U pol’ 9 kod Sabe u zagrebačkoj Tvornici kulture pripremile su pravu slavljeničku svirku.

Povoda za slavlje bila su čak dva. Slavio se izlazak novog, trećeg po redu, studijskog albuma „Sve je ovo igra“ te okrugla deseta godišnjica postojanja benda.
Koliko srca je ovaj jedinstveni bend osvojio u prvih deset godina postojanja bilo je sasvim jasno pri pogledu na brojnu okupljenu publiku koja je ovacijama dočekala omiljeni bend te na najbolji mogući način, uz pjesmu i ples, s njima proslavila ove značajne događaje.

Foto: Tomislav Jagar

Ono što je karakteristično Sabama je nevjerojatna količina pozitivne energije, radosti i entuzijazma kojima naprosto zrače i čime mame na ples svoju publiku koja im jednakom pozitivom i uzvraća. Sabe su odsvirale presjek svoje dosadašnje karijere kroz sva tri albuma, a nisu ni zaboravile na pojedince koji su im pomogli u stvaranju benda kakav danas poznajemo. Na pozornici su se Sabama (umjesto Mirele Priselac  Remi koja je u originalu otpjevala pjesmu) pridružile Meritas te svojim nadnaravnim vokalima dodale novu dimenziju prekrasnoj „Ja sam netko drugi“.

Berko Muratović, bubnjar Jinxa , prijatelj i producent benda, gostovao je na bubnjevima na pjesmi „Starimo“, a s posebnim oduševljenjem dočekana je Sabina, odnosno Saba, nekadašnja basistica kod koje su se nekad održavale probe, najčešće u pola 9 te je po njoj bend i dobio ime. Šarmantne Sabe očarale su sve prisutne besprijekornim zvukom i iskrenim emocijama koje su prelile na svoju vjernu publiku. Vrhunac  „vremeplova“ Sabi  bio je novi singl „Tvoji starci me vole“, a publiku je posebno oduševio duet Martine Zvonić i Ane Opalić.

Foto: Tomislav Jagar

„Tvoji starci me vole“ rasplesala je sve prisutne, a Sabe su snimku pjesme pustile još jednom na samom kraju koncerte te kao prave slavljenice, plesom obilježile ovu veliku obljetnicu.

Nakon „pokorene“ Ljubljane i Zagreba, turneja #Barmeisprobaj nastavlja se u beogradskom Domu omladine 8. studenog.

Foto: Tomislav Jagar