Kim Verson: “I ja sam kao Pepeljuga veliki sanjar, pa mi nije teško povezati se s likom”
10. veljače 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Kim Verson: “I ja sam kao Pepeljuga veliki sanjar, pa mi nije teško povezati se s likom”

Kim Verson, mlada pjevačica iz Nove Gradiške u zadnje vrijeme ima samo dobre vijesti.

Osim svoje glazbene karijere, posvetila se i kazališnim daskama, odnosno mjuziklu. Tako je dobila glavnu ulogu u mjuziklu “Pepeljuga”. Kako je došlo do svega, koja je povezanost nje i Pepeljuge i kako će sve to izgledati na kazališnim daskama saznali smo u intervjuu s Kim Verson.

Hvala ti prije svega što si pronašla slobodnog vremena za nas, znamo da si sada dosta zauzeta, ali s obzirom da radiš na zaista jednom vrhunskom projektu htjeli bismo upoznati naše čitatelje što se trenutno događa u tvojem životu. Dakle, kakva je povezanost tebe i Pepeljuge?

Hvala Vama! Događa se puno toga. Veliko mi je zadovoljstvo biti dio ovog divnog projekta i genijalne ekipe. Drago mi je što sam dobila priliku postati Pepeljuga. Svaki dan imamo probe i intenzivno se pripremamo za nadolazeće predstave. Povezanost između mene i Pepeljuge je zapravo dosta velika pošto sam i ja veliki sanjar, baš kao i Pepeljuga. Vrlo sam emotivne prirode, pa mi nije bilo teško povezati se s likom.

Kako je došlo uopće do tvog angažiranja u jednom ovakvom vrhunskom mjuziklu?

Nakon što sam pozvana da dođem na audiciju na kojoj je bilo još dosta kandidata, vrlo brzo mi je javljeno da sam dobila glavnu ulogu. Bila sam zaista jako sretna,najviše zbog toga što se radi o jednoj od najljepših bajki ikad napisanoj.

S obzirom da si još mlada pjevačica, što jedan ovakav angažman za tebe znači?

Jako puno mi znači. To je jedno prekrasno,novo iskustvo koje može otvoriti neka nova vrata u životu. Ovakva vrsta angažmana je vrlo posebna,kreativna i umjetnička. To je jedna velika prilika za napredovanje i upoznavanje novih divnih ljudi koji su nevjerojatno ambiciozni, pozitivni i talentirani.

Osim tebe tko se još pojavljuje u mjuziklu?

Princa glumi moj dragi kolega Bojan Jambrošić. Zadovoljstvo mi je raditi s profesionalnim glumicama kao što su Mia Begović koja glumi zlu maćehu, Neru Stipičević i Mariju Kolb koje utjelovljuju zločeste polusestre. Dobru vilu glumi Doris Teur, kralja Taher Sanuri, kraljicu Zrinka Kušević, a kraljevskog upravitelja Romano Nikolić. Moram spomenuti i našu dragu korepetitoricu i dirigenticu Ivu Bardun koja je uložila ogroman trud, kreativnu Manuelu Svorcan kao našu koreografkinju, a za sve je zaslužan sjajni redatelj mjuzikla Robert Bošković.

Gdje ćete se sve predstaviti s ovim mjuziklom i kada su pretpremijere i premijere?

Pretpremijere mjuzikla održati će se u Osijeku, 17.02. u dvorani Gradski vrt i 24.02.u Varaždinu u Areni. Premijera je u Zagrebu 26.02.u dvorani Doma sportova. Zatim slijede Poreč i Split, te ostali gradovi.

Možda da predočimo našim čitateljima koliko je ovo veliki projekt. Čuo sam da je u pitanju velika scenografija s efektima, a tu je i veliki broj kostima.

Tako je. Kostimi su zaista prekrasni i bajkoviti, kao i ostatak scenografije. Osim nas glumaca i pjevača, cijelu priču će uljepšati sjajni plesači i orkestar koji će nas pratiti. Vjerujem da će gledatelji uživati i zajedno s nama utonuti u bajku.

Već sam rekao da si ovih dana dosta zauzeta, nije to samo zbog ovog mjuzikla, nego se nešto još lijepo odvija u glazbenom smislu kod tebe, a kada je u pitanju solo karijera. Kakve novosti imaš za nas?

Ovih dana sam predstavila svoju novu autorsku pjesmu „Ptica“ koja govori o bullingu. Smatram da se o toj temi treba puno više govoriti jer je to nažalost veliki problem među mladima i ovoga puta sam bila inspirirana da kroz pjesmu dočaram osjećaje osoba koje su žrtve bullinga. Poruka pjesme je da nikada ne treba dozvoliti da nam netko upravlja životom i ponižava nas. Uvijek trebamo vjerovati u sebe i koliko god bilo teško u životu, sve na kraju dođe na svoje.

Hvala ti na razgovoru i sretno s Pepeljugom, ali i novom pjesmom.

Hvala! Srdačan pozdrav Vama i čitateljima!

Foto: Tomislav Jagar, Kim Verson Facebook