Nered i Stoka dolaze u Vintage
22. listopada 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Nered i Stoka dolaze u Vintage

Godinu dana od spektakularnog povratničkog koncerta u Domu sportova, neuništivi tandem Nered i Stoka ponovno se zajedno penju na zagrebačku pozornicu – u četvrtak, 5. prosinca u Vintage Industrialu isporučit će još jednu opaku lekciju stare škole rapa.

Marko Lasić (Nered) i Marin Ivanović (Stoka) sa zajedničkim radom započeli su krajem devedesetih pod utjecajem scene koja se okupljala oko kultne radijske emisije Blackout. U rekordnom roku od dva tjedna snimili su antologijski album „Spremni za rat“ (1999.), i danas smatran referentnom točkom kontroverznog hardcore hip hopa ovih prostora.

Baš kao i u slučaju s Tram 11, veliki reunion Nereda i Stoke dočekan je raširenih ruku ne samo od strane starih fanova, već i novih generacija koje u današnje doba vladavine trapa pokazuju ogroman interes i za ove bitne povijesne trenutke stvaranja hrvatskog hip hopa. Jezikom ulice ispričane priče o odrastanju u kvartu i danas zvuče moćno kao i prije 20 godina, a energija kojom pršte na nastupima uživo još više potvrđuje koliko su Nered i Stoka s pravom dosegli razinu rap institucije.

Na koncertu će u ulozi supporta nastupiti Mr. Spinoza. Mladi našički reper nedavno je izbacio novi singl „Hood Kruz“ čiji beat potpisuje Koolade.

Ulaznice su dostupne u pretprodaji po cijeni od 70 kuna, a na dan koncerta bit će 90 kuna.

Foto: Samir Cerić Kovačević