Legendarni Moonspell, kultni Rotting Christ i švicarski Silver Dust uskoro u Močvari
28. listopada 2019.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Legendarni Moonspell, kultni Rotting Christ i švicarski Silver Dust uskoro u Močvari

Portugalske gothic metal legende Moonspell i grčki kultni black metalci Rotting Christ uz goste Silver Dust iz Švicarske dolaze 18. studenog u zagrebačku Močvaru.

Portugalske gothic metal legende Moonspell osnovane su 1989. godine pod imenom Morbid God, a tri godine kasnije mijenjaju ime u Moonspell. 1994. objavljuju svoj prvi EP „Under the Moonspell“, a godinu kasnije i svoj debitantski album „Wolfheart“. Moonspell su se posebice proslavili s idućim albumima „Ireligious“ i „Sin/Pecado“ s kojima postaju svjetski poznati i dostižu na prva mjesta na portugalskim, pa tako i europskim ljestvicama. 2017. su objavili svoj još aktualni, jedanaesti album „1755“ koji prati priču o potresu u Lisabonu 1755. godine, a zanimljiv je i po tome što su pjesme u potpunosti na portugalskom jeziku za razliku od dosadašnjih koje su većinom bile ne engleskom jeziku. Moonspell su u Hrvatskoj nastupili već nekoliko puta, a posljednji nastup im je bio 2016. u zagrebačkom Vintage Industrial Baru. Slove za jedan od boljih live metal bandova.

Kao drugi headliner ove turneje su grčki beskompromisni black metalci Rotting Christ koji su također poznati hrvatskoj publici jer su više puta gostovali u Zagrebu. Osnovani su 1987. godine, dolaze iz grindcore scene dok kasnije pod utjecajem grupa Celtic Frosta i Venom Rotting Christ počinju oblikovati svoj prepoznatljiv melodični black metal s dodatkom grčke tradicionalne glazbe. Rotting Christ su također bili vrlo eksperimentalni tijekom godina. Dijeleći iste korijene kao Moonspell, oni su se poigrali s raznim zvučnim idejama i kasnije formirali svoju nišu ekstremnog metala. Početkom 2019. objavili su svoj trinaesti album „The Heretics“ koji je dobio brojne pohvale kritičara i obožavatelja.

Kao posebni gosti na ovoj turneji dolaze novi švicarski švicarski steampunk gotičari Silver Dust. Bend je prije šest godina osnovao vokalist i gitarist Lord Campbell. Album prvijenac „Lost in Time“ je objavljen 2013. godine. 2016. su krenuli na turneju po Švicarskoj, a ubrzo i po Europi kao pratnja finskoj grupi Lordi. Prošle godine su objavili svoj treći album „House 21“ koji je doživio veliki uspjeh i kojeg još uvijek promoviraju.

Početak koncerta je najavljen za 18:00 sati a cijena ulaznice iznosi 180 kn u pretprodaji i 200 kn na dan koncerta.