“Jesus Is King” – novi album dobitnika 21 Grammyja, Kanyea Westa
29. listopada 2019.
Music Box (9881 Članci)
Podijeli

“Jesus Is King” – novi album dobitnika 21 Grammyja, Kanyea Westa

Jedan od najutjecajnijih glazbenika današnjice već se na početku karijere istaknuo kao inovativan reper i producent koji u kreiranju vlastitih pjesama uspješno eksperimentira s raznim žanrovima. Takav je pristup zadržao i na najnovijem, devetom studijskom izdanju naziva „Jesus Is King“, koji je nakon mjeseci najavljivanja napokon ugledao svjetlo dana.

Kanye je dan prije objave albuma „Jesus Is King“ na službenom Twitter profilu objavio popis pjesama koje su se na njemu našle i popis glazbenika s kojima je na njemu surađivao. Među njima su se našli Kenny GAnt Clemons  i Ty Dolla $ign. Album „Jesus Is King“ prožet je religijskom tematikom, a kako bi njegovi obožavatelji dobili detaljniji uvid u glazbenikovu vjeru, Kanye je odradio skoro dvosatni intervju za Beats 1, u kojem mu se kao sugovornik pridružio popularni radijski voditelj Zane Lowe. Osim religije, jedna od tema razgovora bila je i borba za mentalno zdravlje:

Premda je „Jesus Is King“ objavljen mjesec dana nakon prvotno najavljenog datuma objave, 27. rujna, javnost je već imala priliku poslušati ga tijekom nastupa njegove gospel-rap skupine Sunday Service. Album „Jesus Is King“ stiže nakon niza zapaženih prošlogodišnjih izdanja na kojima se Kanye istaknuo kao kantautor, glazbenik i producent, a među njima su album „Ye“ te odlično prihvaćen projekt Kids See Ghosts, na kojem je s popularnim reperom snage udružio glazbenik Kid Cudi.

Kanye West široj se javnosti predstavio 2004. godine, kad je objavio debitantski album „The College Dropout“. Samo godinu dana kasnije album „Late Registration“, na kojem se našao hit „Gold Digger“, osigurao mu je prvo mjesto na Billboard  200 ljestvici Glazbenik je do danas osvojio niz prestižnih glazbenih priznanja, među kojima čak 21 nagradu Grammy.

 „Jesus Is King“ – popis pjesama:

„Every Hour“
„Selah“
„Follow God“
„Closed On Sunday“
„On God“
„Everything We Need“
„Water“
„God Is“
„Hands on“
„Use This Gospel“
„Jesus Is Lord“