Velški rockeri Stereophonics nakon dvije godine objavili novi album!
2. studenoga 2019.
Music Box (8846 Članci)
Podijeli

Velški rockeri Stereophonics nakon dvije godine objavili novi album!

“Kind” je jedanaesti studijski album velškog rock benda Stereophonics, objavljen 25. listopada 2019., gotovo dvije godine nakon njihovog prethodnog albuma “Scream Above Sounds”.

U svojoj bogatoj karijeri Stereophonics su bili nominirani, ali i dobitnici mnogih glazbenih nagrada, a prepoznati su i od strane drugih kultnih bendova s kojima su išli na turneje poput bendova The Who, The Stones, Red Hot Chilli Peppersa i U2.

Novi album zapravo nije bio u planu – na posljednjem koncertu njihove svjetske turneje u rujnu 2018-e, frontman i autor Kelly Jones najavio je kako je to njihova posljednja svirka, kako već duže vrijeme razmišlja o napuštanju benda te da ništa novo nije napisao već duži period. Srećom, pauza od par mjeseci bila je dovoljan odmor i Kelly je napisao deset novih pjesama. Album “Kind” producirali su Kelly Jones i George Drakoulias, a želja im je bila postići ogoljen, sirov, iskren i neposredan zvuk, stoga su u snimanju koristili minimalno tehnologije i studijske tehnike. Novi album prethodno je najavljen singlovima “Fly Like a Eagle” i “Bust This Town”.

Foto: Andrew Whitton