TRI SATA U SPLITU: Još jedan sjajan nastup Parnog valjka u sklopu turneje “Runda 44”
3. studenoga 2019.
Music Box (8217 Članci)
Podijeli

TRI SATA U SPLITU: Još jedan sjajan nastup Parnog valjka u sklopu turneje “Runda 44”

Ne postoje riječi kojima se može opisati spektakularna večer koju je u subotu navečer Parni valjak priredio svima koji su došli na njihov koncert a u splitskoj Spaladium Areni.

Parni valjak tenuto živi svoje najbolje dane, uživaju u, usudit ćemo se reći, najboljem i najbezbrižnijem trenutku svoje karijere. Uz ovakvu publiku više nisu dužni nikome ništa dokazivati, nisu dužni ni raditi spektakle kakve rade, ali oni to ipak rade i ne zato što su megalomani iz bilo kojeg razloga, već zato što nakon čak 44 godine svoje karijere imaju potrebu, svakim novim koncertom, svojoj publici reći – “hvala za sve ove godine koje ste uz nas”.

Odlična produkcija, zvuk i rasvjeta svjetskih razmjera, do zadnjeg tona savršena svirka, odlično uhodan bend, a opet spontanost na pozornici, presjek pjesama njihove pjesmarice, publiku u Splitu držala je u euforiji čak puna tri sata.

Iako, definitivno najemotivniji trenutak večeri bio je upravo onaj kada se bend prisjetio svog prijatelja, neprežaljenog Olivera Dragojevića, kojemu su odali počast. Na velikom ekranu ukazao se Oliverov portret, a Arenom se prolomila njihova pjesma “Nemirno more”, koju su jednom prigodom zajedno izveli, a gdje se u jednom trenutku uključio i sam bend.

Nakon Splita Parni valjak 26.12. nastupa u Areni Varaždin, a prije toga, 9.11., skoknut će i do beogradske Arene.

Foto: Saša Huzjak