ATTACK! Klinika Denisa Kataneca najavila jedini jesenski koncert
4. studenoga 2019.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

ATTACK! Klinika Denisa Kataneca najavila jedini jesenski koncert

Dugoočekivani jesenjski koncert Klinike napokon je tu! Nakon kratke koncertne pauze, Klinika Denisa Kataneca po prvi puta dolazi u klub Attack 27.11.

Klinika Denisa Kataneca je zagrebački sastav i projekt ultra prolifičnog kantautora Denisa Kataneca koji je ostavio značajan trag na zagrebačkoj glazbenoj sceni u zadnjih 10+ godina stvaralaštva. Njegove su pjesme oduvijek emocionalno nabijene, intimne i introspektivne te nerijetko otkrivaju skrivene detalje ljudske psihe s kojima se ponekad i sami susrećemo.

Prije otprilike dvije godine Klinika Denisa Kataneca krenula je s radom, a Denisovi tekstovi oplemenjeni su glazbom njegovih prijatelja i kolega. Sinergija nastala u Klinici dodala je dodatnu dimenziju njegovoj glazbi i pokrenula nezaustavljivu lavinu izvrsnog glazbenog materijala. Glazba Klinike najbolje se može opisati kao mješavina noisea, psihodeličnog folka, shoegazea, popa i na trenutke eksperimentalne glazbe. Prvijenac Klinike DK bila je “Nikta Zorja” – izvrstan introspektivni i ćudljiv album koji mijenja raspoloženje od pjesme do pjesme, ljuljajući slušatelja od blaženstva do egzistencijalnog ruba. “Niktu Zorju” regionalni kritičari su dočekali s mnogim pohvalama, zbog čega se 2016. našla na većini godišnjih alternativnih ljestvica na visokim pozicijama.

Nakon stanke od godinu dana, početkom 2019., izašao je EP “Rode” i odmah po izlasku prepoznat je od strane kritičara kao izvrstan skup pjesama, a koncertna promocija popunila je kultni zagrebački KSET. Nakon izvrsnog starta 2019. uslijedio je koncert u velikom pogonu Tvornice Kulture, koji je na oduševljenje mnogobrojne publike uz standardan materijal nagovijestio još mnogo novog materijala koji će izaći kasnije ove godine! Srećom nastup Klinike u Tvornici Kulture popratilo je mnogo kritičara koji su u svojim izvještajima unisono zaključili kako ova bomba strasti i energije ima itekakvog potencijala. Trenutnu postavu Klinike čine Karlo Cmrk (Bas), Brane Norac (Električna Gitara), Vinko Vujec (Bubnjevi) i (naravno) Denis Katanec (Akustična gitara).

Koncert počinje u 21 sat i 30 minuta, ulaz je u 20 sati, a cijena ulaznice 40 kuna.