Live elektronička senzacija ABOP album “△” (aka Delta) izvest će u Boogaloou
6. studenoga 2019.
Music Box (7321 Članci)
Podijeli

Live elektronička senzacija ABOP album “△” (aka Delta) izvest će u Boogaloou

Zagrebačka grupa ABOP održat će 18. siječnja 2020. u klubu Boogaloo koncertnu promociju novog albuma  “△” (aka Delta).

Energična live electronica koju izvode na pozornici, svom prirodnom staništu, priskrbila im je titulu intrigantne i uzbudljive pojave na domaćoj sceni čiji nastupi garantiraju ekstatičan audiovizualni spektakl svjetskog kalibra.

Tri godine od prvog EP izdanja, ABOP konačno donosi svoj prvi LP “△” (aka Delta). A stranu vinila otvara „De Laurentiis“ posvećena talijanskom filmskom producentu Dinu De Laurentiisu, poznatom i po filmovima Flash Gordon i Dune. Na nju se naslanja epska synth himna „Straight Flow“. B strana ploče sadrži najavni singl „Right Now“ čiji je animirani stop-motion video snimljen u režiji Katrin Novaković i uz pomoć bendovog light dizajnera Andrije Santre (Bamwise). Album zaokružuju i prve studijske snimke pjesama „The Flash of Golden Fire“ i „Mind Manifest“ koje je publika već imala prilike čuti uživo na festivalima diljem regije i po mnogim europskim klubovima u Austriji, Italiji, Mađarskoj, Slovačkoj, Njemačkoj, Belgiji, Francuskoj, Češkoj i Bugarskoj gdje su dočekani kao izuzetna klupska atrakcija.

Na albumu su korišteni neizostavni Rolandov TB-303, Future Retro 777 i Access Virus TI. Bubnjeve je snimao ABOP-ov inženjer zvuka Igor Ivanković (Bamwise). Bas gitaru i sintisajzere snimao je Ivan Božanić, a kompletan album mixao je i masterirao hrvatski techno pionir Petar Dundov. Vizualni identitet i dizajn omota potpisuje Ante Zvonimir Stamać. Osim digitalnog, CD i klasičnog vinil izdanja, raspoloživ je i u limitiranoj Transparent Blue seriji. Službeni izlazak albuma je 30. studenog za kada je najavljen i Record release party u zagrebačkom konceptualnom prostoru Pločnik, a moći će se pratiti i putem live streaminga od 19:00 do 21:00. Premijerno preslušavanje albuma △, intervju s bendom te kratki live act ELEVEN-a, novog projekta ABOP-ovog bubnjara Ivana Levačića, idealno su zagrijavanje za veliki koncert u klubu Boogaloo 18. siječnja.

ABOP čine vrhunski i dokazani glazbenici s domaće scene – bubnjari Ivan Levačić (ELEVEN, Kries, Chui) i Ivan Vodopijec (Elemental), basist Erol Zejnilović (Elemental, Kries), Ivan Božanić (Pips, Chips & Videoclips) na digitalnim sintisajzerima i Bogumil Kulaga na analognim i digitalnim sintisajzerima. Snažno oslanjanje na mantrično odsvirane repeticije bubnjeva, uz sampleove i melodijske linije inspirirane acid houseom i technom, pretvaraju doživljaj ABOP-a u jedinstveno iskustvo, nerijetko bacajući publiku u pravi plesni delirij.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 60 kuna, na dan koncerta bit će 80 kuna.

Foto: Konrad Lovrenčić