Novi singl “CHK CHK” benda Punčke kao najava posljednjeg EP-ja
7. studenoga 2019.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

Novi singl “CHK CHK” benda Punčke kao najava posljednjeg EP-ja

Post-punk energični trio Punčke objavio je novi singl i video za “CHK CHK” s nadolazećeg, posljednjeg EP-a “Vidimo se”.

Jedan od najznačajnijih bendova koji je svojim radom obilježio Hrvatsku i regiju u proteklom desetljeću, ovog su ljeta objavili prestanak djelovanja. Novi singl “CHK CHK” nastao je netom prije odlaska pjevačice i gitaristice Lucije u Australiju, kada su se Punčke okupile u malom i izoliranom studiju u slovenskom selu Bistrica ob Sutli i u potpunosti se posvetio stvaranju novih pjesama. U samo pet dana, bend je napisao, snimio i producirao cijeli novi, ujedno i posljednji EP “Vidimo se” koji će biti objavljen na etiketi Cereal Records do kraja godine.

“Pjesma i video pričaju priču o razočaranju, perspektivi, volji, odlasku na drugi kraj, ponovnom početku, ali i kraju”, poručuju Lucija, Anja i Goran iz Punčki. Video režiju, produkciju i montažu za “CHK CHK” potpisuju Ira Tomić i John Kardum, mladi i talentirani par koji živi i djeluje na relaciji Beč – Rijeka. Ira & John su ujedno i autori videa za singl “Ako se rumenim”, koji će se također nađi na nadolazećem EP-u, te prate Punčke već dvije godine na svim njihovim turnejama.

„Ovaj video je nastajao tiho i vjerojatno će isto tako i proći (ispod radara), ali je zapravo glasan u svoj toj podmorskoj tišini“, poručio je John Kardum, dio redateljskog dvojca.

Nakon više od 12 godina postojanja, jednog od najdužeg popisa svirki s 400 koncerata diljem cijelog svijeta, uključujući Japan, Tajvan, Maleziju, Filipine i gotovo cijelu Europu, pet DIY izdanja koji redovito završili na listama najboljih albuma u Hrvatskoj i regiji, nastupa na EXIT-u, Szigetu, prije Queens Of The Stone Age, bend je u ljeto 2019. objavio prestanak djelovanja na području regije i Europe. Punčke planiraju turneju po Australiji i Oceaniji u listopadu 2020.

Novi EP “Vidimo se” snimljen je pod producentskom palicom Damjana Dobrine, dok je za mix i master zaslužan Dimitrij Petrović, prijatelj Punčki i bubnjar benda Seine. Objava EP-a planirana je za kraj 2019.