Afion ovog tjedna priprema poseban koncert u Hrvatskom glazbenom zavodu
11. studenoga 2019.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Afion ovog tjedna priprema poseban koncert u Hrvatskom glazbenom zavodu

Nakon rasprodanog Vintagea i dva intimna koncerta u Saxu, Afion se vraća u Zagreb i to u ni manje ni više nego u Hrvatski glazbeni zavod! Ondje će u srijedu, 13. studenog nastupiti po prvi put. Nakon nekoliko koncerata ovog ljeta, bend je u odličnoj sviračkoj i kreativnoj formi. Za nastup u HGZ-u Afion će pripremiti poseban set te predstaviti pokoju novu pjesmu s nadolazećeg albuma.

Afion (makedonski opijum, mak) je band koji se inspirira tradicijskom glazbom iz Hrvatske, BiH, Srbije i Makedonije i pretače je u vlastite, originalne interpretacije i kompozicije. Mnoštvo koncerata (preko 500!) u Hrvatskoj i diljem Europe, što po klubovima što na velikim festivalskim pozornicama (Bingsjö, Shetland Islands Folk Festival, INmusic Festival, Adriatico Mediterraneo, Balkan Square festival u Ohridu, Ex-Yu Rocks…), pribavilo im je kultni status i velik broj fanova. Njihove nastupe uživo krasi “akustični zvuk s energijom rock’n’roll benda” (J. Bousfield, Rough Guide to Croatia), a publiku dovodi do plesa smijeha i suza. Afionova oba studijska albuma (Afion, 2006. i Čudni svati, 2008.) nominirana su za diskografsku nagradu Porin.

Afionovi članovi angažirani su u različitim glazbenim projektima, surađuju s mnoštvom drugih glazbenika, bave se pedagoškim radom i drže glazbene radionice vođeni idejom kako tradicijsku glazba treba dijeliti s drugima kako bi ostala “živa”.

Ulaznice možete kupiti po pretprodajnoj cijeni od 80 kuna. Na dan će ako ih ostane koštati 100 kuna.

Foto: Doringo