Bruto Geto krenuli u lov na vukove i ulovili debi album!
19. studenoga 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Bruto Geto krenuli u lov na vukove i ulovili debi album!

Rakuni iz benda Bruto Geto su nakon dulje pauze predstavili novi singl “Lov na vukove”. Bend je novim singlom razbio višemjesečnu šutnju i u svojem prepoznatljivom crno-bijelom stilu najavio i svoj debitantski album “Ima nas tisuće”.

U maniri najvećih svjetskih zvijezda, Bruto Geto svoj je novi videospot snimao na dva kontinenta – dok je jedan dio sniman u Torontu, drugi dio spota sniman je u Hrvatskoj. Novim singlom i albumom bend ulazi u razdoblje u kojem stavlja pauzu na svoje koncertne aktivnosti. Kriza iseljavanja mladih iz Hrvatske pogodila je mnoge pa tako i Bruto Geto. Glavni vokal Mali rakun tako je novu adresu pronašao u spomenutom Torontu gdje rakuni slobodno šeću ulicom. Bez obzira na kilometarsku udaljenost, bend ne prestaje s radom na novom autorskom materijalu koji će uz friški kanadski zrak biti još bolji od svega što smo do sad čuli.

“Veliki val iseljavanja mladih iz Hrvatske sa sobom je uzeo i danak na bendove, no dok se kolege glazbenici najčešće raspadaju pod pritiskom drugih vremenskih zona, mi smo taj val iseljavanja uhvatili za testise i zapravo tek krećemo. Bruto Geto je uspostavio direktnu video-vezu Zagreb-Toronto i regrutiramo rakune s obje strane oceana za lov na vukove, kojim najavljujemo izlazak prvog albuma”, komentirao je vokal benda Mali Rakun.

Za svoj prvi album “Ima nas tisuće” bend je napravio crowdfunding koncert u zagrebačkom klubu Sax, a sredstva koja su tada sakupili bila su dovoljna za snimanje debitantskog albuma s 10 novih pjesama. Za snimanje, mix i master albuma zaslužan je Matko Koolade Šašek, koji je ovim snimanjem također postao rakun. Izdanje će biti objavljeno 24.11.

Bruto Geto je do sad predstavio nekoliko samostalnih singlova, a nije im izostala niti nagrada Porin u kategoriji “Solidan bend”. Prošli su mnoge festivale kao što su Ferragosto Jam, Hoomstock, Seasplash festival, a svoj posljednji nastup napravili su u Domu sportova gdje su otvorili nastup Edi Maajki na promocijskom koncertu albuma “Put u plus”. Debitantski album bit će zaokružena priča njihovog dosadašnjeg rada. Ima nas tisuće!

“Ima nas tisuće” – popis pjesama:
1. Prva runda
2. Ugasi svijetla
3. Lov na vukove
4. Ima nas tisuće
5. Šuma
6. Karavana stiže
7. Noć i dan
8. Neće stati
9. Pojačaj radio
10. Na vrhu na dnu

Foto: Nikola Knežević