Kandžija s novim albuma ide do plafona!
29. studenoga 2019.
Music Box (11096 Članci)
Podijeli

Kandžija s novim albuma ide do plafona!

Četiri godine nakon posljednjeg albuma objavljenog s bendom, Kandžija nam donosi novi album “Plafon” objavljen za vlastiti label Zlatne Žbice.

S obzirom da su se Gole Žene dodatno ogolile smanjivanjem broja članova, bend je odlučio ogoliti i samo ime, pa su tako žene izostale iz naslova, ali ne brinite – one su tu i bit će uvijek uz vas.

Na “Plafonu” se našlo 13 pjesama, uključujući hit singove “Magična butra”, “Seljak” i “Državna sisa”.

Od početnog ulaska benda u studio pa do finalnog dosezanja plafona, kroz produkciju je album dobivao i digitalni zvuk te se tako “Plafon” približio modernim trendovima. Kandžija ovoga puta iz svojih ruku nije ispuštao niti jednu fazu stvaranja albuma – od tekstova, glazbe, izvršne produkcije, aranžmana pa sve do režije videospotova.

Uz Kandžiju, čvrstu osnovu “Plafona” i dalje čine Gole žene – Matej Huljev (jedan od najboljih i najraznovrsnijih gitarista u Hrvatskoj) koji je uz Kandžiju radio na većini pjesama, Tomislav Došen znan kao Toxara koji je zakucao par vrhunskih beatova na albumu, Filip Mesarić na bubnju i Goran Pavlović na bassu. Uz njih tu je i Luka Tralić Shot, zadužen za produkciju albuma, a koji je i sam odsvirao par dionica te je zaslužan za to što se prepoznatljiva live energija Kandžije i benda čuje i na snimci tijekom cijelog trajanja albuma.

Osim stalne postave, instrumentalni gosti su Davor Zanoški (Elemental) na klavijaturama, mlada Barbara Vlainić na violini te odličan mladi producent Denz. Omot i fotografije te sav vizualni dio vrhunski je odradio Demijan Bačić.