Retro-futuristički duo LP Elektro objavio svoj prvi album “We Have to Talk”
29. studenoga 2019.
Music Box (10966 Članci)
Podijeli

Retro-futuristički duo LP Elektro objavio svoj prvi album “We Have to Talk”

Sonja Lončar i Andrija Pavlović, glazbenici iza projekta LP Duo, izuzetno su uspješnu godinu priveli kraju prvim izdanjem pod imenom LP Elektro. Riječ je o izuzetnom studijskom albumu naziva „We Have to Talk“, na kojem se nalazi sedam novih pjesama retro-futurističkog zvuka.

Sonja i Andrija umjetnici su čiji je rad prepoznat na globalnoj razini, posebice kad je u pitanju njihov hvaljeni projekt LP Duo, čiji su autorski album za njihove hibridne klavire naziva „Duality“ predstavili u rujnu ove godine. Turneja u sklopu predstavljanja navedenog izdanja još je uvijek u tijeku, a svestrani su glazbenici povodom objavljivanja glazbe kao LP Elektro objasnili kako je nastao projekt: „LP Elektro postoji još otkako smo krenuli stvarati glazbu kao LP Duo. Započeli smo preko Andrijinog nekadašnjeg benda, nakon čega smo počeli gajiti neku drugačiju viziju LP Elektra. Na ovom su se albumu našle i dvije pjesme koje su kao ideja nastale u ranijem razdoblju. U suštini, LP Elektro je oduvijek bio prisutan, samo do sada nismo uspjeli sve formirati u cjelinu i sve postići“, istaknuli su.

Naziv „We Have To Talk“ inspiriran je stihom iz pjesme „Wedding Duet“, a iza njega se krije značenje čitave priče: „LP Elektro sadrži tekstove i time stvara konkretniju sliku, dok je LP Duo u tom smislu apstraktniji. „We Have To Talk“ postavlja pitanja u kontekstu komunikacije između ljubavnika, gdje se misli na najrazličitije oblike ljubavi i odnose koje čovjek prolazi tijekom svojeg života. Riječ je o komunikaciji u svim oblicima odnosa. Živimo u vremenu koje prividno obiluje komunikacijom, ali kojem je prisutna oskudica razumijevanja. Na kraju dana, moramo sjesti i popričati. We Have To Talk!“

LP Elektro su kao uvertiru u svoje prvo izdanje predstavili dva singla. Riječ je o energičnim, vokalno-instrumentalnim pjesmama „Teleportation“ i „My Love“, koje su dobile pripadajuće spotove. „My Love“, čija je tema problem nedostatka komunikacije između ljubavnika, kao singl je predstavljena početkom studenog.

Digitalno izdanje albuma u narednom će razdoblju biti dostupno i u fizičkom obliku, na CD i vinil formatu, a do tada imamo priliku upoznati retro-futurističku stranu ovog maestralnog dua, zajedno sa zvukovima koji nastaju kroz stare, analogne instrumente kojima je pristupljeno na moderan način.

Sanja i Andrija jedinstveni su glazbenici koji su karijeru započeli klasikom, za koju ističu da se morala unaprijediti i zvučati baš onako kako je oni doživljavaju. Nakon što su pokazali da ne postoji granica koja će ih kreativno ograničiti, oformili su projekt LP Elektro s ciljem da klasičnu glazbu približe popularnoj. Zahvaljujući toj viziji, LP Elektro stvara profinjenu i suvremenu elektroniku koja kombinira klavijature, dance ritmove te konceptualne i romantične tekstove.

We Have To Talk– popis pjesama:

Teleportation
My Love
No No No
My Prince
Miss You
Meantime
Wedding Duet