Spoj glazbe i fotografije u novom video spotu sarajevske grupe InTheRoom
1. prosinca 2019.
Music Box (6472 Članci)
Podijeli

Spoj glazbe i fotografije u novom video spotu sarajevske grupe InTheRoom

Sarajevski instrumentalni eksperimentalni bend InTheRoom predstavio je javnosti za svoju pjesmu „Kölsch”, koji je ujedno i najava njihovog nadolazećeg albuma.

Režiju i montažu spota potpisuje sarajevski, više puta nagrađivani fotoreporter Midhat Poturović, a pjesma je snimana u “Old Mikefild” studiju. Pjesmu je producirao Nedim Zlatar zajedno s članovima benda. Spot je sniman na lokacijama u i oko Sarajeva te kroz savršenu fotografiju prikazuje ovaj grad iz sasvim novog ugla.

“S obzirom da je pjesma instrumentalna ideja nam je bila da video napravimo u stilu svojevrsnog intermezza, pa je suradnja s našim prijateljem Midhatom, koji je inače vrhunski fotograf, bila sasvim logična”, kažu iz benda.

InTheRoom je projekt četvorice glazbenika koji djeluje već nekoliko godina. Do sada su objavili jedan EP i zabilježili brojne nastupe u regiji, ali i nekim eeropskim zemljama.

Pjesma „Kölsch” objavljena je sredinom studenog ove godine na prvoj kompilaciji sarajevske digitalne izdavačke kuće “Podmornica” koja nosi naziv “Ispod površine”. Kompilacija koja sadrži samo domaće autore, privukla je u protekla dva tjedna veliku pažnju domaće i regionalne glazbene javnosti.

Na prvu kompilaciju uvršteni su autori: Indigo, Hibrid, Kolateral, InTheRoom, Bridgebanks, Jaddah, Melika Hadzic, S.P.O.J., Collision, FireWire, Ensar Sulejmanagic, Miran Kostic, Guruforg, Poket Coffee.

Foto: Midhat Poturović