Za rođendan svog oca, legendarnog Louisa, Marko Louis po drugi put objavio “Cveće cafnalo”
26. lipnja 2021.
Music Box (10875 Članci)
Podijeli

Za rođendan svog oca, legendarnog Louisa, Marko Louis po drugi put objavio “Cveće cafnalo”

Multitalentirani glazbenik Marko Louis, na rođendan svoga oca Ljubiše Stojanovića Louisa, a u suradnji s legendarnim glazbenikom Vlatkom Stefanovskim, ponovno objavljuje pjesmu “Cveće cafnalo”, omiljenu pjesmu Markovih obožavatelja.

“Cveće cafnalo” je pjesma poznatog niškog autora Bratislava Bate Anastasijevića, inspirirana Mokranjčevom 12. rukoveti, koju je prvobitno otpjevao Dragan Jović, a 1985. godine obradio i Markov otac Ljubiša Stojanović Louis.

“Dogodio se nesporazum vezan za autorska prava koji smo riješili i sada, srećom, ponovno objavljujemo moju verziju pjesme ‘Cveće cafnalo’. Bio sam inspirisan očevom verzijom i bila mi je želja da napravim na neki način citat. Velika mi je čast što je Vlatko dio cijele priče i svojom gitarom katapultirao pjesmu u drugu dimenziju”, kaže Marko.

Videospot je posvećen borbi protiv nasilja nad ženama, temi koja je vrlo aktualna na svim društvenim poljima. Režiju i fotografije potpisuje Dragan Jereminov, a za vanvremensku emotivnu priču angažirani su glumci Dragan Petrović Pele, Iva Ilinčić i Marijan Apostolović.

“Iznimno mi je drago što sam imao priliku surađivati s Peletom i Ivom kao i činjenicom da ćemo ovim spotom podići svijest ljudi da je nasilje nad ženama jako prisutno i da trebamo obratiti pažnju na to”, dodaje Marko i naglašava: “Kada sam vidio kampanju pod nazivom ‘Nije svako delo umetničko delo’ dobio sam ideju da kontaktiram Autonomni ženski centar i da zajedno s njima pošaljemo poruku javnosti”.

Pjesma i spot su objavljeni 2017. godine i izazvali su veliku pažnju kod publike.

Ovog ljeta Marko Louis planira objaviti i fizičko izdanje novog albuma “Sloboda” kao delux verziju, koja će imati još nekoliko bonus pjesama, između ostalog i “Cveće cafnalo”. Najavljuje i nekoliko koncerata kao što su nastupi na Exit Festivalu 8. srpnja na Fusion stageu, 22.7. u ljetnjem Bitef art kafeu na Kalemegadnu, zatim koncert u Aranđelovcu 24.7. i u Novom Pazaru 28.7.. I to su samo neki od njih.

Foto: Nikola Knežević