Hip hop velikan Talib Kweli po prvi put u Hrvatskoj!
9. prosinca 2019.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Hip hop velikan Talib Kweli po prvi put u Hrvatskoj!

Američki hip hop veteran Talib Kweli stiže 9. veljače 2020. prvi put u Hrvatsku u zagrebački Vintage Industrial. Najavljen u sklopu velike turneje, koncert će biti njegov jedini nastup u ovom dijelu Europe!

Talib Kweli rodom je iz Brooklyna i jedan od najtalentiranijih svjetski priznatih glazbenika. Na sceni već više od 20 godina, slavu je stekao još krajem devedesetih u radu s Mos Defom kao polovica rap dua Black Star, a uz fantastičnu solo karijeru koja je uslijedila iza sebe ima i sjajne kolaboracije s velikim imenima kao što su Kanye West, J Dilla, Pharrell, Kendrick Lamar i drugi.

Ovog masterminda lirike s rafiniranim darom za vrhunske rime krasi i osobita društvena osviještenost i politička oštroumnost koje proizlaze iz njegovog dugogodišnjeg bavljenja aktivizmom, posebice usmjerenog na teme rasnih stereotipa i policijske brutalnosti. Svoje djelovanje proširio je i na pokretanje podcasta People’s Party gdje u goste dovodi promišljene, strastvene ljude iz područja kulture, često velika imena iz hip hop krugova, s kojima razgovara o umjetnosti, politici i društvenim pitanjima te problemima današnjice.

S gotovo milijun Facebook followera i višemilijunskih pregleda pjesama na YouTube platformi, Talibova diskografija obuhvaća osam studijskih albuma. A njegova aktualna turneja uključuje tek nekoliko europskih gradova poput Amsterdama, Stockholma, Strasbourga i Osla, tako da će najavljeni koncert u Zagrebu biti i jedini u ovom dijelu Europe. Dolazak u Vintage Industrial 9. veljače bit će ekskluzivan i zbog nastupa hip hop legende u užarenoj klupskoj atmosferi uz nikad bliži kontakt s publikom.

Ulaznice su dostupne u pretprodaji po cijeni od 150 kuna, a na dan koncerta bit će 175 kuna.