Objavljen jedan od najiščekivanijih albuma godine – “Heavy Is the Head” Stormzyja
13. prosinca 2019.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Objavljen jedan od najiščekivanijih albuma godine – “Heavy Is the Head” Stormzyja

Jedan od najiščekivanijih albuma godine je vani! “Heavy Is the Head” predstavlja uzbudljiv povratak na scenu višestruko nagrađivanog glazbenika i novog britanskog miljenika, repera Stormzyja, koji se u posljednjih godinu dana profilirao u jednu od najutjecajnijih pop ličnosti godine!

Ovu činjenicu potvrdio je i časopis Time velikom naslovnicom listopadskog izdanja u kojem je reper proglašen jednim od predvodnika nove generacije. Da se radi o novom glazbenom fenomenu bilo je jasno u trenutku kad je njegov debitantski album “Gang Signs & Prayer” (2017). u rekordnom roku dosegao platinastu nakladu!

Album “Heavy Is The Head” je producirao glazbenik osobno te je pomno izabrao gostujuća, sve redom vrlo uzbudljiva glazbena imena – abecednim redom među njima su se našli Aitch, Burna Boy, Ed Sheeran, Headie One, H.E.R., Tiana Major9 i YEBBA, a svoj su obol dali i producenti Fred Gibson, Fraser T Smith i T-Minus.

Najavni singl “Vossi Bop” objavljen je u travnju i ujedno je bio prvi glazbeni uradak kojeg je slavni reper objavio nakon dvije godine kreativne pauze. Britanski reper oborio je ovom pjesmom rekorde u broju digitalnih streamova te osigurao svoj prvi broj jedan na službenoj UK top listi, a prateći videospot proglašen je jednim od najgledanijih ovogodišnjih glazbenih uradaka na YouTube platformi. Nedugo nakon toga uslijedili su singlovi “Crown” i “Wiley Flow”, a pored jednako uspješnog singla “Own It” nastalog u suradnji s glazbenim rekorderom Edom Sheeranom i nigerijskom afro-fusion zvijezdom Burna Boyjem, Stormzy je ususret objavi drugog studijskog albuma otkrio i videospot za pjesmu “Audacity”.

Stormzy se u svojoj 26. godini života u stranicu glazbene povijesti upisao kao prvi britanski solo izvođač koji je predvodio program ovogodišnjeg Glastonbury festivala, jednog od najvećih i najatraktivnijih glazbenih festivala u svijetu. Osim što mu se priznaju zasluge za evoluciju urbanog glazbenog krajolika, Stormzy se u tek nekoliko godina aktivne karijere istaknuo kao istinski društveni aktivist te je zahvaljujući svom angažmanu postao jedna od najimpozantnijih kulturnih ličnosti u Velikoj Britaniji.

Među njegovim fanovima pronašao se i poznati ulični umjetnik Banksy. Banksy je podršku Sormzyju pokazao ovo ljeto netom prije nastupa na prestižnom festivalu i dizajnirao mu neprobojni prsluk koji je reper nosio na pozornici. Umjetničko djelo koje je predstavljeno kao simbol podijeljenosti britanske nacije nalazi se i na portretu fotografa Marka Mattocka, slike koja je ovaj mjesec predstavljena kao dio privremenog postava Nacionalne galerije u Londonu i koja je ujedno i naslovnica ovog sjajnog albuma.