Beogradski riff and roll bend The Bite objavio drugi album “Chains”
21. prosinca 2019.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Beogradski riff and roll bend The Bite objavio drugi album “Chains”

Kao što su članovi benda The Bite ranijih mjeseci i najavljivali, kraj ove godine obilježilo je objavljivanje njihovog drugog studijskog albuma.

Nakon singlova “Lies” i “Da se ponovo rodim”, kao i video spotova za pjesme “Go to Hell”, “Znaš” i “We Used to Dance”, The Bite je višegodišnji rad zaokružio albumom „Chains“. Na ovom izdanju se, pored ranije objavljenih singlova nalaze i četiri nove pesme: Age of Dark, Hand in the Rubber Glove, Meaningless People i Change za koju je za ovu priliku urađen i lyric video.

„Živimo u ‘vremenu mraka’ i svi smo, na ovaj ili onaj način, na osobnoj, poslovnoj, društvenoj, kreativnoj i intelektualnoj razini vezani ‘lancima’ koje pokušavamo pokidati, napraviti neku važnu ‘promjenu’ i budemo ‘ponovo rođeni’. Hoćemo li se uspjeti izdignuti iznad površnosti koja je zahvatila sve aspekte naših života i iznad besmisla koji nam svima stoji nad glavom, izboriti za slobodu da budemo ono što jesmo, stvaramo i radimo ono što volimo… to najviše zavisi od nas samih“, objašnjavaju The Bite nastajanje ovog albuma i dodaju: „Promjena je u našim rukama. Bilo da se radi o našem osobnom Svemiru i vlastitim intelektualnim i kreativnim nastojanjima da budemo bolji ili o društvenim prilikama u kojima živimo, mi smo ti koji pokrećemo kotače. Iako se sve pjesme na albumu bave različitim segmentima naših života, ovo izdanje kao cjelina upravo govori o tome.“

Album „Chains“ sniman je u „King Oliver Music Studios“ u Beogradu od 2017. do 2019. godine, a produkciju potpisuju Ivan Srdanović, Miloš Đurić i Bojan Savić. Kao gosti na realizaciji albuma pojavljuju se i violinistkica Ana Mrkobrada (Scordisci), kao i prateći vokali Milena Branković (The Trigger), Katarina Popović,  Jelena Vujanović (Void Inn), Nataša Guberinić i Boško Fogl (Lipov Loud).

Foto: Bojan Stevanović