Močvara najavila etno večer s Dunjom Knebl
7. siječnja 2020.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Močvara najavila etno večer s Dunjom Knebl

U srijedu, 22. siječnja 2020. godine, u 20 sati, u klubu Močvara, održat će se etno večer s Dunjom Knebl!

Mnogi smatraju da je etno-glazbu najbolje slušati uživo. Naravno, studijske snimke mogu dočarati još puno dodatnih dimenzija, ali se pri tome često izgubi “duša”, pa smo zato pripremili još jednu sjajnu koncertnu glazbenu poslasticu.

Ako još niste slušali nove glazbene čarolije Dunje Knebl & Kololire uživo, uskoro se pruža mogućnost za to. Prošlo je godinu dana od njihovog zadnjeg nastupa u klubu, a za to vrijeme su se nanizali rezultati novih suradnji. Na Danima hrvatskog filma (16.06.2019.) video za pjesmu “Za škrlakom cimer” (budući Kololirin album) uvršten je u natjecateljski dio programa (autor videa Dinko Čvorić – Doringo).

U međuvremenu je Dunja ostvarila još jednu suradnju s najmlađim članom KololireRokom Margetom, nagoviještenom promo videom. Objavila je 24.4.2019. album “Svilarica svilu prede” u vlastitoj nakladi na Bandcampu. Prije nekoliko dana obradovala nas je vijest da je album “Svilarica” ušao na Transglobal World Music Chart, jednu od najprestižnijih svjetskih lista albuma, gdje najbolje albume bira čak 50 svjetskih glazbenih urednika, a ovo je prvi puta da je je jedan album iz Hrvatske uvršten na njihovu listu! Dunja, od srca ti čestitamo! Nedavno je objavljen i video s jednom od pjesama s albuma – Dojdi grličica (autor videa Dinko Čvorić – Doringo). Album sadrži 14 tradicijskih pjesama iz pretežito sjevernih krajeva Hrvatske (Međimurja, Podravine, Slavonije, Turopolja…) u neobičnim i zanimljivim aranžmanima koji iznenađuju zvukom egzotičnih instrumenata, kao što su indijski harmonij, ukulele, kalimba, sansula, swarmandal, tanpura, tapan, frame drum, različite egzotične frule i frulice, od indonezijske do irske te najrazličitije sitne perkusije/šuškalice.

Osim svirke uživo “s dušom”, posjetitelji će moći pogledati spomenute video spotove na većem ekranu od onog koji imaju kod kuće, kušati Dunjine etno-zalogajčiće dobrodošlice, kupiti po promotivnim cijenama Dunjine i Kololirine albume, koje će ponijeti sa sobom u Dunjinim hand-made etno-torbicama.

Začarana Močvara je projekt pod umjetničkim vodstvom Nine Romić koji donosi koncerte intimnijeg ugođaja. Vrelo zvuka je projekt posvećen promociji etno/world music/tradicijske glazbe koji se odvija pod umjetničkim vodstvom Emira Fulurije.

Upad je u pretprodaji 30 kuna, na dan događanja na blagajni kluba 4o.