Šajeta najavljuje spektakl u Saxu
9. siječnja 2020.
Music Box (10969 Članci)
Podijeli

Šajeta najavljuje spektakl u Saxu

“Svi koji su bili na nekom od naših koncerata u Saxu znaju da je u najmanju ruku glupo propustiti ovaj spektakl” poručio je Šajeta. Šajetini nastupi svima ostaju u sjećanju po nezaboravnoj atmosferi, pjevanju iz sveg glasa, ali i odličnom tulumu koji traje do kasnih sati. Drugačije neće biti ni u subotu, 11. siječnja u klubu Sax!

Baš kao i uvijek i ovo će biti još jedna fešta za pamćenje. Poznato je kako se Šajeta ne boji izraziti svoje stavove, a evo što sve kaže o nadolazećem nastupu: „Jako se veselim ponovnom nastupu u Saxu pa ću za tu priliku sa svojom bandom ponuditi i poneko iznenađenje. Potaknuti eventualnim povratkom bivše predsjednice i Škore u isključivo glazbene vode spremni smo podići publici niže nego ikad prije! Nadahnuti stihovima Mate Bulića ‘Naoružan sam do zuba – harmonika, gajde, truba!’ u Sax! dolazimo s trubačem Krešimirom Kundom iz naše formacije The Shaiones i redovitim članom punk atrakcije Krešo i kisele kiše. Uz već poznatu pucnjavu iz mog startnog pištolja (Made in BiH) bit će tu i harmonika, a iz ljubavi prema životinjama diple ili dvojnice neće biti montirane na gajde već ću zrak u njih upuhivati osobno. Po prvi put ćemo uživo izvesti i novu skladbu znakovita naslova “Država apartman” kao podršku daljnjem iseljavanju mladih iz zemlje kako bi se još više stambenih jedinica moglo pretvoriti u smještajne kapacitete za iznajmljivanje”, rekao je Šajo.

“Svjesni slabog hit potencijala vlastita repertoara, a u želji za dodatnim dodvoravanjem “čakavskoj dijaspori”, u Saxu ćemo izvesti i rukovet pjesama koje je proslavila Lidija Percan, jednu od Vitasovića i jednu od Francija Blaškovića. Upropastit ćemo u prosječnom vlastitom aranžmanu i još pokoji domaći klasik dok će se ljubitelji mog opusa na književnom jeziku morati zadovoljiti pjesmama ‘Evergin’, ‘Party za ekipu’, ‘Košulja plava’ i drugim. 

Napomena: cijena ulaznice ne uključuje skladbu ‘Moji koraki’ već će istu svi posjetitelji dobiti potpuno besplatno i to vjerojatno na frenetično (omiljeni pridjev glazbenog gastro kritičara Zlatka Galla) inzistiranje dvaput. Bez obzira na slabe ponuđene argumente svi oni koji su do sada bili na nekom od naših koncerata u Saxu znaju da je u najmanju ruku glupo propustiti ovaj spektakl i da je to nešto najbolje i najzabavnije što hrvatska autorska glazbena scena može ponuditi u ovom trenutku. Iznenadite nas masovnim dolaskom koji se već nazire u prvim izlaznim anketama, vidimo se u subotu…”, izjavio je Dražen Turina poznatiji kao Šajeta.

Cijena ulaznice je 55 kuna u pretprodaji, na dan koncerta će koštati 70 kuna.

Foto: Karla Matulina