Hauser obradio “Nessun Dormu” i snimio spot u šumi u kojoj je prohodao
11. siječnja 2020.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Hauser obradio “Nessun Dormu” i snimio spot u šumi u kojoj je prohodao

Hauser je objavio novi spot za remek-djelo svjetske klasike. Na violončelu je odsvirao „Nessun Dorma“, ariju iz zadnjeg čina opere “Turandot” Giacoma Puccinija.

Arija je postala globalno popularna nakon što ju je Luciano Pavarotti zapjevao na otvorenju Svjetskog nogometnog prvenstva 1990. godine.

Spot je sniman u Istri, točnije u Šijanskoj šumi (“Kaiserwald”), a Hauserovu emotivnu i moćnu izvedbu prati sedamdesetak djece iz dječjeg simfonijskog orkestra, Udruga So Do – El Sistema Hrvatska. Režiju potpisuje Medvid produkcija.

Lokacija za snimanje također ima važnu simboliku jer je Stjepan Hauser prohodao baš u toj šumi.

„Nessun dorma“ će biti objavljena na Hauserovom prvom solo albumu „Classic“ (Sony Classical/Menart) na kojemu će biti njegove omiljene klasične melodije koje je pažljivo birao i aranžirao za violončelo.

„To su najljepše i najromantičnije melodije ikad napisane u klasičnoj glazbi. Djela najvećih kompozitora, odsvirana na violončelu, najljepšem i najromantičnijem instrumentu ikad“, opisuje takoHauser svoj prvijenac. Album je snimljen u pratnji Londonskog simfonijskog ortkestra, a produkciju potpisuje Robin Smith.

Posebnu pažnju je posvetio i Mozartu koji je napisao mnogo predivnih djela pa je bilo teško odabrati što staviti na album, kaže Hauser koji je za ovaj album odabrao dirljive polagane stavke iz „Concerto for Clarinet „ i „Piano Concerto No. 21“ i „Lacrimosa“ iz Mozartovog Requiema. Među skladbama koje je obradio su još i „Swan Lake“ (Tchaikovsky), „Piano Concerto No. 2“ (Rachmaninoff), „Lascia Ch`io Pianga“ iz opere „Rinaldo“ (Handel) …, ukupno 16 vrhunskih djela izvedenih na violončelu.

Popis pjesama:

1. Swan Lake
2. Rachmaninov 2nd Piano Concerto
3. Caruso
4. Air on a G String
5. The Nutcracker Suite
6. Concerto for Clarinet
7. Nocturne in C Sharp
8. Intermezzo (Cavalleria Rusticana)
9. River Flows in You
10. Lascia Ch’io Pianga
11. The Lonely Shepherd
12. Piano Concerto No. 21
13. Nocturne
14. Nessun Dorma
15. Lacrimosa
16. Adagio for Strings

Foto: Roger Rich