Gregory Porter novom pjesmom “Revival” najavio šesti studijski album “All Rise”
17. siječnja 2020.
Music Box (10255 Članci)
Podijeli

Gregory Porter novom pjesmom “Revival” najavio šesti studijski album “All Rise”

Gregory Porter, jedan od najboljih glasova generacije i dvostruki dobitnik nagrade Grammy, objavio je potpuno novu pjesmu naziva „Revival“. Tim je singlom najavio njegov šesti studijski album „All Rise“, koji će biti objavljen 17. travnja. 

Pjesma „Revival“ u novi nas Porterov album uvodi iskrenim tekstom te prepoznatljivim kombiniranjem jazz, soul, blues i gospel elemenata. Poruka koju pjesma šalje za glazbenika je od velike važnosti: „Svatko od nas se bori s određenim strahovima i nesigurnošću. Ta nesigurnost nestaje kad se posvetimo onom što je stvarno i istinito. Istina otklanja svaki strah“, izjavio je Gregory. Pjevačevo glazbeno sazrijevanje ne odražava se samo u njegovom novom singlu, već će biti vidljivo i u najavljenom šestom studijskom albumu „All Rise“, koji će komunicirati još više svakodnevnih emocija.

Za singl „Revival“ objavljen je i službeni videospot, na kojem je radio redatelj Douglas Bernardt:

Američki je glazbenik otkrio i što za njega predstavlja naziv najavljenog albuma: „Fraza ‘all rise’ se često spominje u političkom i pravnom diskursu, kao znak poštovanja kad predsjednik ili sudac ulaze u prostoriju. Ja želim da se svi prema sebi odnosimo s takvim poštovanjem, da se svi uzdignemo snagom ljubavi. To je odraz mojeg karaktera, karaktera moje majke i karaktera blues glazbe. Vjerujem da se sve može savladati uz pomoć ljubavi.“

Gregory Porter veliki je uspjeh ostvario studijskim albumom „Liquid Spirit“, objavljenim 2013. godine, nakon čega su za njega uslijedila velika priznanja. Izdanje je nagređeno nagradom Grammy u kategoriji Najbolji vokalni jazz album, a pjevač je ostvario i uspješne suradnje, među kojima se našla i zapažena „Holding On“, snimljena sa popularnim elektronskim sastavom Disclosure. Posljednji studijski album naziva „Nat King Cole & Me“ objavio je 2017. godine.

Pjevač će ove godine održati i turneju koja će uključivati nastupe u brojnim europskim gradovima, od kojih će hrvatskoj publici najbliži biti Beč i Ljubljana.

Foto: Promo