Legendarni Fugges se vraćaju, najavili svjetsku turneju, a dolaze i u Europu
21. rujna 2021.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Legendarni Fugges se vraćaju, najavili svjetsku turneju, a dolaze i u Europu

Legendarni Fugees vraćaju se na svjetske pozornice kako bi proslavili 25 godina albuma “The Score”.

Lauryn Hill, Wyclef Jean i Pras Michel iz legendarne hip-hop grupe Fugees ponovno su se okupili kako bi najavili svoju prvu svjetsku turneju u posljednjih 25 godina i prve koncerte u 15 godina kako bi proslavili obljetnicu albuma “The Score” iz 1996. godine, jednog od najvećih albuma takvog žanra svih vremena. Međunarodna turneja s 12 gradova započet će 22. rujna intimnim pop-up koncertom u New Yorku na neotkrivenoj lokaciji. Ostatak turneje krenut će 2. studenog iz United Centra u Chicagu, a dobar zvuk prenosit će se diljem svijeta, odnosno u Los Angelesu, Miamiju, Newarku, Parizu, Londonu i drugim mjestima, prije nego što završe turneju u Africi posljednjim koncertima u Nigeriji i Gani.

Ulaznice će biti u prodaji široj svijeta od petka, 24. rujna u 10:00 ujutro po lokalnom vremenu.

“Dok slavim 25 godina s Fugeesima, prvo sam se sjetio da smo se zavjetovali da se nećemo samo baviti glazbom nego ćemo biti i pokret. Bili bismo glas za nečuvene, a u ovim izazovnim vremenima još jednom sam zahvalan što nas je Bog spojio”, rekao je Wyclef Jean.

“The Score” je jedan od najprodavanijih i najznačajnijih glazbenih albuma svih vremena. Nakon objavljivanja zauzeo je prvo mjesto Billboardove ljestvice 200 najprodavanijih albuma i grupi pribavio dvije Grammy nagrade. Fugees su bili prva hip-hop grupa koja je ikada nominirana za album godine, a nominacija je ujedno označila i drugi jedini rap album koji je u to vrijeme nominiran i za najveće priznanje. Sa singlovima, uključujući “Killing Me Softly”, “Ready or Not” i “Fu-Gee-La”, visoko hvaljeno remek-djelo nastavilo je nadahnjivati ​​i ostati u stalnoj cirkulaciji s umjetnicima i obožavateljima. Sedmostruki platinasti album prodan je u više od 22 milijuna primjeraka diljem svijeta i ostaje najprodavaniji album ikad ove hip-hop grupe. Od 2021. godine ovo je peti rap album devedesetih s najvećim brojem streaminga na Spotifyju.

Datumi:
Srijeda, 22. rujna – NYC – ???
Utorak, 2. studenog – Chicago, IL – United Center
Nedjelja, 7. studenog – Oakland, CA – Oakland Arena
Petak, 12. studenog – Los Angeles, CA – Forum
Četvrtak, 18. studenog – Atlanta, GA – Arena State Farm
Nedjelja, 21. studenog – Miami, FL – FTX Arena
Petak, 26. studenog – Newark, NJ – Prudential Center
Nedjelja, 28. studenog – Washington D.C. – Capital One Arena
Subota, 4. prosinca – Pariz, Francuska – La Defense Arena
onedjeljak, 6. prosinca – London, Velika Britanija – O2
??? – Nigerija – ???
Subota, 18. prosinca – Gana – ???

Foto: B+