Björk skladala glazbu za predvorje jednog newjorškog hotela
18. siječnja 2020.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Björk skladala glazbu za predvorje jednog newjorškog hotela

Björk je još jednom dokazala da je drugačija od ostalih, a ovoga puta ispunila je medijske retke diljem svijeta činjenicom da je skladala glazbu za predvorje newjorškog hotela.

Glazba se zove “Kórsafan”, a Björk ju je napravila uz pomoć tehnologije Microsoft AI. Ali to je Björk, i kad mislite da je nešto nemoguće, to je itekako istinito.

Naime, prošlog proljeća Björk, Hamrahlid Choir i Thorgedut Ingólfdóttir odsjeli su u Sister City hotelu čak mjesec dana, a razlog je bila njihova rezidencija u Shedu na Manhattanu. Iz hotelaju su zamolili Björk može li napraviti generičku glazub koja će se puštati na razglasu u predvorju hotela. Prihvatila je ponudu i koristila AI tehnologiju Microsofta kako bi izabrala isječke zborova iz njezinog 17-godišnjeg arhiva. Manje od godinu dana kasnije nastao je “Kórsafan”.

Hotel čak organizira preslušavanje ovih melodija u nedjelju 23. veljače od 4 do 6 popodne s posebnim odabirom hrane i pića inspiriranih Islandom. A ako želite poslušati kako zvuči “Kórsafan” možete to učiniti na web stranici hotela.

Foto: Santiago Felipe