Maestralna, buntovna i snažna žena u novom spotu Like Kolorado!
23. siječnja 2020.
Music Box (9669 Članci)
Podijeli

Maestralna, buntovna i snažna žena u novom spotu Like Kolorado!

Novim singlom i videospotom “Spasoje” zagrebački indie rock bend Lika Kolorado najavljuje drugi studijski album “Kontura”, koji će biti objavljen 20. veljače u izdanju Classic Recordsa.

Nova pjesma “Spasoje” stiže istovremeno s videospotom u kojemu je uloga buntovne i snažne žene koja “razbija” na basu pripala upravo basistici benda Ani Jelić.  I Ana je to izvela zarazno dobro, baš kakva je i melodija pjesme, plesnom ritmičnošću koja polako, ali sigurno osvaja dok vas ne dovede do vrha. “Vidio sam našu Anu kako bezbrižno, baš kakva je na svakom koncertu, čaga s tim maestralnim basom, kada joj nitko ništa ne može”, kaže frontmen Filip Riđički o spotu koji je režirao, a minimalističkim konceptom naslanja se na sve dosad viđeno od Like Kolorado.

“Spasoje” je onaj trenutak kada neočekivano naleti netko divan. Kada sva svoja očekivanja zavežeš oko te osobe i pomisliš “da, sada znam tko sam”. Pogrešno ili ne, ali osjećaš se bolje. Utoliko refren “spasi me, meni se stvarno ne da”. Postoji još mnogo drugih potencijalnih iščitavanja jer ona (možda ipak) pripadaju onima koji slušaju.

“Postoje ljudi oko nas, oko mene, koji su izgubljeniji od mene – nježni neki, topli ljudi, naizgled puni grešaka, ali samo u prizmi društvenih, površnih, brzopletih opažanja. I ponekad pomislim, što si marginaliziraniji, neprimjetniji, potlačeniji, to više nekako želim pratiti te stope. Još k tome u našoj narodnoj atmosferi koja često zaglibi u površnost i negativu, ponekad baš u sitnim koracima nađeš najveće tektonske pomake”, ističe Filip Riđički o inspiraciji za tekst novog singla, dok je za glazbu zaslužan Vanja Senčar.

Novi album “Kontura” stiže dvije godine od prvijenca “Smiješ zaurlat” (2018.) koji je Liku Kolorado, u sastavu Ana Jelić (bas), Pavle Gulić (bubanj), Filip Riđički (vokal), Vanja Senčar (gitara), pozicionirao među  najperspektivnije bendove u regiji.

Foto: Hrvoje Zalukar