Glazbeni virtuoz Joshua Redman otvara 3. Backstage Live Pula Festival!
26. siječnja 2020.
Music Box (9659 Članci)
Podijeli

Glazbeni virtuoz Joshua Redman otvara 3. Backstage Live Pula Festival!

Jedan od najkarizmatičnijih i naznačajnijih jazzista stasalih u devedesetima, virtuozni tenor, sopran i alt saksofonist Joshua Redman, otvorit će sa svojim kvartetom 3. Backstage Live Pula 2020 festival!

Fantastična četvorka u sastavu Joshua Redman na saksofonu, Aaron Goldberg na klaviru, Reuben Rogers na kontrabasu i Greg Hucthinson na  bubnjevima, održat će koncert 17. ožujka 2020. u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu u Puli.

Joshua Redman je rođen 1969. u Berkeleyu, u Kaliforniji. Kao desetogodišnjak počeo je svirati klarinet, a ubrzo i saksofon. Nakon što je 1991. pobijedio na međunarodnom natjecanju jazz saksofonista Thelonious Monk, ostvario je suradnju sa svojim ocem, slavnim tenor saksofonistom Deweyjem Redmanom. Osim očevom, insiprirala ga je glazba jazzista Johna Coltranea, Dextera Gordona, Ornettea Colemana, Cannonballa Adderleya i Sonnyja Rollinsa, ali i The Beatlesa, Arethe Franklin, Princea i Led Zeppelina.

Tijekom karijere svirao je s vodećim jazz, ali i glazbenicima drugih žanrova – Rayjom Brownom, Daveom Brubeckom, Chickom Coreaom, Jackom DeJohnetteom, Herbiem Hancockom, Royom Haynesom, Elvinom Jonesom, Clarkom Terryjem, Tootsom Thielemansom, Paulom Motianom, B.B. Kingom, Steviem Wonderom, Quincyjem Jonesom, The Lincoln Center Jazz Orchestrom i The Rolling Stonesima.

Nakon gotovo dvadeset godina, 2018. je odlučio obnoviti diskografsku suradnju s pijanistom Aaronom Goldbergom, kontrabasistom Reubenom Rogersom te bubnjarem Gregoryjem Hutchinsonom s kojima je 2019. Objavio album “Come What May” i nastavio koncertirati.

Ulaznice uskoro u prodaji!

Foto: Heidi Zeiger