IZVJEŠĆE/FOTO: Sve je OK na OK Fest na Tjentištu – na krilima glazbe, ljubavi i pobjede!
23. srpnja 2019.
Music Box (7912 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Sve je OK na OK Fest na Tjentištu – na krilima glazbe, ljubavi i pobjede!

Tjentište sa svojim spomenikom u nacionalnom parkom Sutjeska ugostio je šesti put OK festival u trajanju od 12. do 14. srpnja.

Prognoza za ta tri dana nije bila sjajna. Kiša je pogotovo prijetila drugom danu, ali na sreću padaline su bile male i nisu poremetile ugođaj. Doduše svi koji su došli u kratkim rukavima ubrzo su potražili što obući, jer je noću temperatura znala pasti ispod deset stupnjeva.

Program je svaki dan počinjao na OK summer stageu koji se nalazi uz jezero, da bi se svirka od 16 sati prebacila na OK main stage koji se nalazio u samom kampu. U tri dana na njemu su nastupili M.O.R.T., Iskaz, Đorđe Miljenović, Bjesovi, Vojko V i Let3. Program preko dana bio je dodatno začinjen s promocijama knjiga u OK book zoni. Prvi dan je Branko Golubović predstavio „Izgužvane misli”, dok je dan poslije Nenad Marjanović a.k.a. dr. Friz promovirao „Život s Idi(j)otima“. U subotu svi prisutni mogli su organizirano sudjelovati u joga treningu.

Glavna pozornica započela je sa svirkom već od 19:30 sati. U petak su je pohodili KOB, Goblini, Brkovi i Nele Karajlić, subota je bila rezervirana za Show program, Helem Nejse, Dubiozu kolektiv i Edu Maajku čiji je nastup završio malo prije nego očekivanog jer je netko iz publike na pozornicu bacio ili bocu ili plastičnu času s pivom kraj DJ-a što je Edu poprilično naljutilo. Mogla se čuti paljba psovki kakve samo Bosanac može zamisliti. Inače je trebao nastupiti s cijelim bendom, ali zbog nedostatka vize jednog od članova ta opcija je otpala. Možda čak i bolje jer je po nekima nastup bio bolji kako je Maajka pretežno izvodio starije pjesme.

One kojima glazba možda nije odgovarala mogli su se opustiti na Cinema stageu na kojem su se mogli pogledati filmovi „Cold War“ i „Birds of Passage“. Zadnji dan festivala nije bilo projekcije.

Zadnji dan na glavnu pozornicu popeli su se Jindas, Lagana sreda, Pips Chips & Videoclips i Partibrejkersi koji su bili uvod u svirku najvećeg imena festivala Franz Ferdinanda. Koncert su počeli s „No You Girls“, te su se dalje redale pjesme „Always Ascending“, „The Dark of the Matinee“, „Do You Want to“… Tko pozna i voli njihove pjesme nije mogao otići nezadovoljan. Za sam kraj bis koji se sastojao od četiri pjesme, “Lucid Dreams”, “Jacqueline”, “Take Me Out” i “This Fire”.

Za one najizdržljivije program se nastavio još neko vrijeme u samom kampu gdje su se mogli čuti SevdahBaby, Nipplepeople i drugi, a festival je službeno završio nastupom Uroša Đurića.

Nekad davno tu se iz pionira prelazilo u omladince, a danas u tri dana na tri pozornice mogli smo vidjeti i čuti mnoga poznata regionalna glazbena imena, kao i ‘Franza’ koji svojim imenom dodaje prestiž festivalu. Priroda je i dalje netaknuta te ljeti ova lokacija pruža pravu priliku za rashlađenje i bijeg od turističkih gužvi i visokih temperatura.

Do festivala se znalo prolaziti i po raskopanim cestama, ali za nadati se kako će dogodine to biti samo sjećanje. Vozačima napomena, svjetla su obavezna bez obzira na doba dana. Policija će vas sigurno zaustaviti, a kako će sve završiti ovisi o vama.

Za sam kraj treba spomenuti ekipu koja je iznijela cijeli ovaj projekt i zahvaliti im se na svom trudu. S obzirom na udaljenost lokacije i postojeću infrastrukturu uspjeli su izgraditi jedan lijepi mali festival. Pravila su nekima, koji se nisu naučili, možda striktna, ali uz normalnu komunikaciju nema problema koji se ne može riješiti. Sve je OK na OK festivalu!

Pišu: Andrea Klečak/Vedran Levi

Foto: Vedran Levi