Gordana Marković i Dino Purić pripremaju zajednički koncert u Saxu
5. veljače 2020.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Gordana Marković i Dino Purić pripremaju zajednički koncert u Saxu

U četvrtak, 13. veljače u Sax stiže dvoje izvrsnih mladih glazbenika trenutno najeksponiranijih kroz HRT-ov show „A strana“ – Gordana Marković i Dino Purić. 

GORDANU MARKOVIĆ publika je do sada upoznala kao polovicu dua Auguste i izvođačicu u HRT-ovoj emisiji „A strana“, a od 2019. djeluje i kao samostalna kantautorica. U prošloj godini objavila je tri samostalna singla i time najavila izlazak svog prvog samostalnog albuma „Obrisi“ čiju objavu najavljuje za prvu polovicu 2020. godine.

Za Gordanu je ovo ujedno i premijera pjesama u tekstualnom dijelu – svoje umijeće stvaranja glazbe već je pokazala u Augusteu, a sada po prvi put predstavlja pjesme čije tekstove sama potpisuje. U kreiranju aranžmana pomaže joj je Tomislav Šušak (Vatra), ujedno i producent albuma. Osim rada na autorskom materijalu, Gordana u svom repertoaru izvodi i jazz standarde, sinkronizira crtane filmove, a nastupila je i kao dio ansambla mjuzikla „Pacijenti“

DINO PURIĆ široj je publici poznat kao jedan od natjecatelja u prvoj sezoni showa “The Voice”. Također je stalni pjevač u poznatoj HRT-ovoj glazbenoj emisiji “A strana”, a jedan je i od sudionika nadolazeće Dore 2020.

Iza sebe ima tri samostalna single, surađivao je s mnogim glazbenim imenima te se žanrovski ne ograničava. Ipak, grunge mu je najveća ljubav tako da se u njegovom repertoaru često nađu pjesme iz zlatnog doba Seattle sounda.

Cijena ulaznica je 30 kuna u pretprodaji, a 40 kuna na ulazu u klub. Mogu se kupiti tijekom radnog vremena kluba.