PREMIJERA: Mlada nada jazz glazbe, Filip Pavić, predstavlja spot za pjesmu “Jutros mi je ruža procvjetala”
6. veljače 2020.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

PREMIJERA: Mlada nada jazz glazbe, Filip Pavić, predstavlja spot za pjesmu “Jutros mi je ruža procvjetala”

“Jutros mi je ruža procvjetala” novi je singl gitarista i skladatelja Filipa Pavića, dobitnika posebne nagrade Status za mladu nadu jazz glazbe 2019. godine, koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija.

Radi se o obradi narodne pjesme za solo akustičnu gitaru. “Jutros mi je ruža procvjetala” nalazi se na Pavićevom debitantskom albumu “Terra Incognita”, objavljenom u listopadu prošle godine, koji je izazvao izvrsne reakcije kako publike, tako i struke i kritike, pa je tako uvršten na nekoliko top lista najboljih albuma godine. Pored jazza, Pavić je razvio i veliki interes prema narodnoj glazbi ovih prostora, koja ga je osvojila svojom ljepotom i mističnošću, što ga je i inspiriralo za ovu obradu.

Video spot režirao je, snimio i montirao Ivan Dabac.

Za vrijeme studija Filip je imao priliku surađivati sa svjetski poznatim glazbenicima kao što su Jim Rotondi, Renato Chicco, Michael Abene, Klemens Marktl i drugi, a unazad nekoliko godina postaje sve prisutniji i traženiji na hrvatskoj glazbenoj sceni, gdje surađuje s vrhunskim jazz glazbenicima, ali i predstavnicima drugih žanrova (Lucija Ćustić – Luce, Nina Romić, J.R. August). Pavića odlikuje moderan pristup jazz glazbi, koji odražava širinu i svestranost ovog mladog glazbenika, s naglašenom melodičnom i liričnom crtom. Za ovaj projekt okupio je srodne glazbene duše – pijanista Matiju Dedića, saksofonista Jaku Arha, kontrabasista Zvonimira Šestaka i bubnjara Borka Rupenu, vrhunske umjetnike koji su obogatili njegovu glazbu.